Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
27.08.2021 08:30

Kultúrne leto vyvrcholí umeleckým festivalom Art In Park


Ilustračná snímka (tasr)


Hudobné koncerty, filmy pod holým nebom a ďalšie sprievodné aktivity ponúkne šiesty ročník umeleckého festivalu Art In Park v Kúpeľnom parku v Trenčianskych Tepliciach (27. – 29. 8.).


Festival bude vyvrcholením tohtoročného Kultúrneho leta v kúpeľnom mestečku.       

Ako informovala PR manažérka festivalu Anna Salvová, filmovým ťahákom bude snímka Muž so zajačími ušami, v ktorej režisér Martin Šulík opäť spojil sily so svojím dlhoročným spolupracovníkom a scenáristom Marekom Leščákom, kameramanom Martinom Štrbom a producentom Rudom Biermannom. Pod holým nebom si budú môcť návštevníci festivalu vychutnať i novú českú komédiu Prvok, Šampón, Tečka a Karel od režiséra Patrika Hartla, ktorý je takisto autorom scenára a predlohy – rovnomennej knihy.       

Fanúšikovia slovenskej hudby sa už v piatok (27. 8.) môžu tešiť na slovenskú indie popovú skupinu Lavagance, večer bude hlavné pódium patriť kapele Korben Dallas. Chill-out zónu v parku medzitým ovládne DJ Stanley White. Sobotnú (28. 8.) hudobnú nádielku odštartuje skupina Puding pani Elvisovej, večer bude patriť slovenskej alternatívno-rockovej kapele Bad Karma Boy.      

"Na festivale Art In Park si už tradične prídu na svoje i najmenší návštevníci. V sobotu si môžu pozrieť detské divadelné predstavenie Vesmíro v podaní Divadla SpozaVoza, ktoré pripraví pre deti aj divadelný workshop. Nedeľné (29. 8.) dopoludnie bude patriť predstaveniu Janko a Marienka, s ktorým vystúpi Divadlo zo šuflíka. Na popoludnie je pripravený tkáčsky workshop, ako aj čítačka v podaní Braňa Jobusa. Sprievodné podujatia doplní aj obľúbený market," doplnila Salvová.    

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2016
Festival partnerských miest Žiliny – Deň európskej kultúry 2016
Mesto Žilina pozýva na Deň európskej kultúry 2016, ktorý sa uskutoční v piatok 5. augusta 2016 od 14:30 hod. na Mariánskom námestí.
viac
09.03.2018
Nech žije divadlo!
Marec na Orave už tradične patrí divadelnému dianiu. Na Oravských divadelných dňoch zahrajú i Slováci zo Srbska.
viac
16.06.2022
Na námestie sa opäť vracia kultúrne leto
Po dvoch rokoch sa na popradské námestie vráti kultúrne leto. Radnica na svojej stránke informovala, že tento rok sa môžu obyvatelia i návštevníci mesta opäť tešiť na revivalové štvrtky, koncertné piatky, rozprávkové a divadelné soboty i folklórne nedele.
viac
22.06.2022
Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne viac ako 330 podujatí
Bratislava bude najbližšie mesiace opäť zaplnená hudbou, koncertmi, divadelnými vystúpeniami, workshopmi, komentovanými prechádzkami so sprievodcami či filmovými premietaniami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %