Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
25.08.2021 07:25

Kremnické gagy oslávia 40 rokov viac ako stovkou humorných predstavení


Kremnické gagy 2021


Mesto Kremnica sa počas nadchádzajúceho víkendu stane opäť centrom humoru a satiry. Kremnické gagy, ktoré oslavujú svoj 40. ročník, prinesú viac ako 100 rôznych predstavení.


Tohtoročné Kremnické gagy budú výnimočne trvať štyri dni, slávnostné otvorenie festivalu sa uskutoční vo štvrtok (26. 8.) o 13.00 h v areáli Mestského hradu Kremnica. Podujatie prinesie približne 40 hodín živého umenia so zameraním na humor vrátane bohatého programu pre deti.      

Spomienkou na uplynulé štyri desaťročia humorného festivalu bude výstava karikatúr a výtvarného humoru, na ktorej vystavujú všetci nominovaní a laureáti ceny Zlatý gunár. Predchádzajúce ročníky Kremnických gagov priblíži i výstava fotografií 40 rokov festivalu humoru. Súčasťou programu bude aj Štúdio L+S, Radošinské naivné divadlo, Nový cirkus Younák, Divadlo Komédie, Košické bábkové divadlo či Bábkové divadlo na rázcestí a mnohí ďalší, chýbať nebudú ani tradičné živé námestia a umelci v uliciach.      

Jubilejný ročník podujatia bude spomínať aj na veľké osobnosti slovenského divadla, ktoré už nie sú medzi nami. „Čaká nás spomienkový program na Mariána Labudu a Stana Dančiaka. Budeme spomínať aj na Jula Satinského, ktorého knihu Moji milí Slováci bude každý večer čítať Juraj Kemka. Môžete si tiež vypočuť legendárne audionahrávky Radič Počasia, v ktorých Stano Radič predpovedá, ako bolo, ale aj koncert Jaro Filip Tribute band,“ vymenoval Kelley.      

V súvislosti s pandémiou nového koronavírusu budú kapacity jednotlivých scén a priestorov obmedzené. Celý festival sa riadi režimom OTP, vstup je teda povolený pre zaočkované osoby, osoby s negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 a ľuďom, ktorí nový koronavírus v uplynulých 180 dňoch prekonali. V spolupráci s mestom Kremnica organizátori pripravili aj odberové miesto na antigénové testovanie, nachádzať sa bude v blízkosti budovy mestského úradu.      

Európsky Festival humoru a satiry Kremnické gagy sa v Kremnici prvýkrát konal v roku 1981. Akadémia humoru na podujatí každoročne udeľuje ocenenie Zlatý gunár pre najlepšie umenie daného ročníka. Anticenou Trafená hus zas festival reaguje na aktuálne dianie v spoločnosti.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2019
Trenčianska elektrická železnica oslavuje 110. výročie
Obľúbená električka vyrazila na koľaje medzi mestom Trenčianske Teplice a obcou Trenčianska Teplá po prvýkrát už v  roku 1909. Aj po 110 rokoch dokáže tento historický vláčik cestujúcim vyčariť úsmevy na tvárach počas tradičných nostalgických jázd i pravidelnej letnej prevádzky.
viac
25.08.2022
Na Kremnických gagoch sa po dvoch rokoch predstavia opäť i zahraniční umelci
Európsky festival humoru a satiry Kremnické gagy prinesie tento rok návštevníkom na ôsmich scénach 117 predstavení umelcov zo Slovenska i zahraničia. V poradí 42. ročník festivalu bude tematicky zameraný na krajiny susediace so Slovenskom.
viac
19.08.2023
Kremnica opäť ožije humorom, témou Kremnických gagov bude sloboda
V Kremnici sa uskutoční v poradí už 43. ročník Európskeho festivalu humoru a satiry Kremnické gagy. Návštevníci sa môžu od piatka (25. 8.) do nedele (27. 8.) tešiť na vyše 70 predstavení umelcov z viac ako dvoch desiatok krajín, témou aktuálneho ročníka podujatia je sloboda.
viac
27.02.2024
Podujatie Biela stopa sa uskutoční v náhradnom termíne
Bežecké vytrvalostné podujatie Biela stopa na Skalke pri Kremnici sa uskutoční v náhradnom termíne 16. a 17. marca. Informovali o tom organizátori podujatia s tým, že pôvodne sa mal 51. ročník podujatia konať už nastávajúci víkend 2. a 3. marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %