Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
12.06.2023 09:30

Kraj začína od pondelka s rekonštrukciou ďalších dvoch úsekov ciest


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začína od pondelka (12. 6.) s opravou ďalších dvoch úsekov ciest. Tentoraz ide o cestu III/1084 zo Slovenského Grobu do Viničného a cestu III/1046 z Blatného do Šenkvíc.


V oboch prípadoch bude využitá technológia recyklácie za studena. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman.

V prípade rekonštrukcie cesty zo Slovenského Grobu do Viničného ide o druhú fázu, respektíve pokračovanie revitalizácie dvojkilometrového úseku, ktorého s opravou začal kraj vlani. Pokračovať bude ďalšími čiastkovými etapami. Práce si vyžiadajú celkovú uzáveru dopravy v intraviláne obce Viničné na ceste tretej triedy od križovatky s cestou II/503 po Družstevnú ulicu. Obchádzková trasa povedie po miestnych komunikáciách. Ukončenie opráv sa predpokladá v júli.

V prípade cesty z Blatného do Šenkvíc ide o opravu úseku v dĺžke takmer 4,6 kilometra. Práce si vyžiadajú vylúčenie dopravy na tejto ceste a obchádzkové trasy po priľahlých regionálnych cestách. Práce by mali byť hotové do konca júla.

BSK pokračuje v tomto roku v rekonštrukciách ciest II. a III. triedy, ktoré má v správe. Naplánovaných má 23 úsekov v celkovej dĺžke 55 kilometrov. "Keďže rozsah prác je dosť veľký, viaceré úseky robíme súbežne. Uvedomujeme si, že obchádzkové trasy a obmedzenia znižujú motoristom komfort, ale verím, že výsledný efekt bude stáť za to," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2022
Bratislavský kraj pokračuje v rekonštrukcii regionálnych ciest
Nový asfalt, vodorovné značenie ako aj vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa minulý rok pustil Bratislavský samosprávny kraj.
viac
24.03.2022
BSK pri rekonštrukciách ciest aplikuje nové technológie
Správne zvolená oprava ciest predĺži ich životnosť o roky. Predchádza tomu podrobné mapovanie technického stavu. Na základe prehliadok priamo v teréne následne správca komunikácií volí vhodný a použiteľný spôsob rekonštrukcie.
viac
10.06.2022
BSK opravuje regionálne cesty rekordným tempom
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opravuje cesty II. a III. nebývalým tempom. V týchto dňoch dokončili župní cestári opravy súvislých úsekov v Tomášove, Novej Dedinke, Svätom Jure a Kostolišti.
viac
24.02.2023
V aktuálnom roku plánuje BSK opraviť približne 55 kilometrov ciest
V roku 2023 má Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v investičnom pláne obnovy komunikácií zahrnutých 23 úsekov ciest v celkovej dĺžke približne 55 kilometrov. Celková hodnota investície, ktorá ráta aj s opravou šiestich mostov, má dosiahnuť 23 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %