Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
31.10.2023 09:05

Komárno otvorilo novú kompostáreň za vyše 1,47 milióna eur


Ilustračná snímka, zdroj: Ahoj Komárno


Mesto Komárno v pondelok oficiálne odovzdalo do užívania novú kompostáreň. Za takmer 1,5 milióna eur bola vybudovaná v časti Hadovce.


Ako uviedla radnica, mesto touto investíciou urobilo v oblasti odpadového hospodárstva dôležitý krok vpred. "Vďaka nemu budeme môcť ročne kompostovať 2244 ton zeleného odpadu. Doteraz sme nemali vlastnú kompostáreň, iba skládku na zelený odpad v Harčáši, ale na novom mieste už bude zelený odpad premenený s najmodernejšími technológiami na kompost," vysvetlil mestský úrad.         

Obyvatelia Komárna môžu odovzdať zelený odpad v kompostárni bezplatne a neskôr si ho môžu opäť bezplatne zobrať a využiť pri záhradkárstve alebo výsadbe rastlín. "Kompostáreň je pre obyvateľov otvorená každý pracovný deň a tiež v sobotu. V prípade potreby pomôže mesto aj s odvozom zeleného odpadu prostredníctvom mestskej spoločnosti KN SMART," pripomenula radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2016
Dotácie umožnili mestu pokračovať v obnove najvýznamnejších kultúrnych pamiatok
Mesto Komárno aj v tomto roku pokračovalo v obnove Župného domu, Starej a Novej pevnosti, najvýznamnejších kultúrnych pamiatok na území mesta.
viac
20.02.2021
Trnava chce vybudovať novú kompostáreň na kuchynský bioodpad
V poradí svoju druhú kompostáreň chce mesto Trnava vybudovať v areáli mestskej skládky na Zavarskej ceste.
viac
07.04.2021
Mesto Kremnica chce vybudovať vlastnú kompostáreň
Mesto Kremnica chce vybudovať vlastnú kompostáreň na zhodnocovanie zeleného a kuchynského odpadu. Vzniknúť by mala v okrajovej časti mesta mimo obytnej zóny. Uviedla to vedúca oddelenia technických služieb mesta Lucia Királyová.
viac
05.12.2023
Nová kompostáreň ponúkne prvý kompost na jar
V novej kompostárni v Komárne-Hadovciach už spustili do prevádzky zariadenia, ktoré zabezpečia výrobu kompostu. Ako uviedla radnica, nové stroje zabezpečujú drvenie, otáčanie a spracovávanie zeleného odpadu. Podľa mestského úradu bude prvý kompost hotový na jar.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %