Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.11.2022 03:05

Komárňanská nemocnica dostala pre svojich najmenších pacientov monitory dychu


Ilustračná snímka


Nemocnica AGEL Komárno dostala krásny darček pre najmenších. Na oddelení neonatológie slúžia novo narodeným bábätkám nové monitory dychu, ktoré nemocnica dostala od Nadácie Križovatka. Tie pomôžu zachraňovať životy bábätiek proti syndrómu náhleho úmrtia dojčiat, ktorý je strašiakom mnohých rodičov,


V komárňanskej nemocnici má už každý novorodenec k dispozícii monitor dychu Baby Sense II.  „Monitory dychu slúžia na rozpoznanie porúch dýchania. Ak sa dýchanie zastaví na viac ako 20 sekúnd, alebo ak sa frekvencia dychu zníži pod hranicu 10 dychov za minútu, spustí sa zvuková aj svetelná signalizácia monitoru. Monitor dychu teda nezabráni vzniku respiračných problémov, upozorní však na ich výskyt a dá tak deťom šancu na život,“ hovorí vedúca lekárka oddelenia neonatológie MUDr. Ingrid Moravcová.

Keďže niektoré mamičky,  odchádzajúce z pôrodnice, majú záujem o monitor dychu, môžu si ho zapožičať na domáce používanie od Nadácie Križovatka. „Veľmi si ceníme dlhoročnú spoluprácu s touto nadáciou, vďaka ktorej môžeme poskytnúť našim najmenším deťom narodeným v komárňanskej pôrodnici spokojný spánok. Kvalitná starostlivosť na novorodeneckom oddelení je prvoradá naša úloha,“ uviedol Mgr. Miroslav Jaška , MPH riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno.

Autor: Mgr. Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2020
V žilinskej nemocnici majú nových strážcov života
Nadácia Križovatka darovala novorodeneckému oddeleniu Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline ďalších 13 kusov nových monitorov dychu BabySense v hodnote 1040 eur a tiež 60 balení plienok.
viac
23.04.2021
Výstavba nového urgentného príjmu v Nemocnici AGEL Komárno pokračuje
Nový urgentný príjem Nemocnice AGEL Komárno nadobudol reálne kontúry. Na prvý pohľad je už viditeľný nový skelet budovy, ktorá prepojí tri budovy tak, aby pacienti ani personál nemocnice nemuseli medzi nimi prechádzať zvonku.
viac
28.07.2021
Otvorenie nového urgentu v nemocnici v Šaci plánujú v apríli 2022
V nemocnici v košickej Šaci pokračujú práce na výstavbe nového urgentného príjmu s minimálnym a vzhľadom na pandemickú situáciu akceptovateľným časovým sklzom. Jeho slávnostné otvorenie sa predpokladá v apríli budúceho roka.
viac
15.09.2021
Nemocnica AGEL Komárno dostala srdce vďačnosti
Nemocnica Komárno AGEL má vo svojom areáli nové srdce. Ide o srdce vďačnosti, ktoré nemocnici podarovalo mesto Komárno.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %