Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
18.02.2022 12:35

Handlová pripravila kampaň na posilnenie používania aplikácie


Ilustračná snímka.


Samospráva Handlovej chce zapojiť miestnych seniorov do používania mobilnej aplikácie mesta. Pripravila preto kampaň pod názvom "Stiahni apku, zapni dedka a babku!", v rámci ktorej im chce poskytnúť i tablety. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


"Dlhodobým zámerom samosprávy je preorientovať pozornosť obyvateľov na iný zdroj overených informácií a postupne znižovať náklady na tlačené periodikum, ako aj využívanie vysielania mestského rozhlasu do roku 2024. Ten by mali nahradiť stále viac využívané podcasty," načrtla Paulínyová.

Podľa anketových prieskumov, ktoré mesto robilo v predchádzajúcich rokoch, je hlavne staršia populácia stále orientovaná na získavanie informácií od mesta prostredníctvom tradičných médií, vysielania regionálnej televízie či počúvania pravidelného vysielania mestského rozhlasu. Počet obyvateľov nad 61 rokov tvorí v Handlovej 25,14 percenta.

"Kampaň je zameraná na všetkých obyvateľov Handlovej a upozorňuje taktiež na to, aby si obyvatelia overovali zdroje informácií a spozorneli, ak nevedia zistiť odkiaľ informácia prichádza," povedala primátorka Silvia Grúberová s tým, že mesto v rámci kampane plánuje rozdať obyvateľom i tablety.

Cieľom samosprávy podľa nej je, aby tablet s nainštalovanou aplikáciou slúžil na priamu komunikáciu s mestom. "Chceme, aby rodiny sociálne vzťahy pestovali vo svojom okolí, aby moderné technológie posilnili osobné rozhovory so susedom, blízkymi seniormi na témy, čo je nové v našom meste," priblížila.

Samospráva vyhlási v prvom polroku tohto roka i viacero súťaží na podporu kampane, v závere roka v rámci týždňa vzdelávania pripraví i seminár pre seniorov na zlepšenie zručností s prácou s novými technológiami, ktorého súčasťou bude predstavenie, ako zostať v bezpečí v online svete.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2018
Sládkovičovo predstavuje službu pre občanov a návštevníkov mesta
Chcete byť informovaný o aktualitách z nášho webu? Chcete mať k dispozícii dôležité informácie z mesta vo vašom smartfóne? Práve pre vás je určená naša nová mobilná aplikácia - V OBRAZE.
viac
21.04.2020
Mesto Liptovský Mikuláš vyzýva na elektronickú úhradu daní
Liptovskomikulášska radnica vyzýva obyvateľov, aby úhrady daní a poplatkov vybavili elektronickou formou. Pred pokladnicou v klientskom centre mestského úradu sa v pondelok vytvorili zástupy ľudí, ktoré podľa vedenia mesta v čase pandémie nového koronavírusu nie sú vhodné.
viac
26.01.2021
DCOM umožňuje podať priznanie k nehnuteľnosti online
Najneskôr do 1. februára je potrebné podať daňové priznanie k nehnuteľnosti, ktorá bola v roku 2020 predmetom kúpy, predaja, alebo sa zmenil jej charakter, napríklad skolaudovaním rozostavanej stavby.
viac
21.12.2021
Mesto Handlová má novú mobilnú aplikáciu
Obyvatelia a návštevníci Handlovej môžu využívať novú mobilnú aplikáciu. Nájdu v nej všetky dôležité informácie, ktoré sú na internetovej stránke mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %