Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
21.02.2024 01:10

Envirorezort chce riešiť tému ilegálne postavených studní


Ilustračná snímka, zdroj: stavajsnami.sk


Ministerstvo životného prostredia chce riešiť tému ilegálne postavených studní. Na Slovensku sú ich podľa šéfa envirorezortu Tomáša Tarabu (nominant SNS) tisíce. Avizoval to pred rokovaním vlády.


 "Na ministerstve zvažujeme, že zavedieme niečo ako amnestiu na studne. Na Slovensku sú stovky tisíc studní, ktoré sú ilegálne postavené. Nahlasovacia a schvaľovacia činnosť je enormná," povedal Taraba. Zároveň poukázal na klesanie spodných vôd, ktoré potrebuje mať ministerstvo pod kontrolou.         

Envirorezort chce podľa Tarabu riešiť aj cenu úžitkovej vody, ktorá sa na Slovensku 12 rokov nemenila. Taraba má tiež v pláne riešiť otázku odberu vody právnickými osobami. "Máme 50.000 kubíkov vody pre právnické osoby zadarmo, čo v praxi znamená, že iba osem právnických subjektov platí za vodu," poznamenal. Minister zároveň zdôraznil, že Slovensko musí pristúpiť k inému manažmentu vodnej politiky.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2017
Envirorezort dodnes nezrušil autorizáciu žiadnej z jedenástich OZV
„Tri konania o zrušení autorizácie na výkon činnosti organizácie zodpovednosti výrobcov (OZV) pre obaly (SLOVMAS, a. s., RECCOLLECTION SYSTEM, s.r.o., ZEO Slovakia s.r.o.) nie sú ku dňu vybavenia tejto žiadosti (11. 10.) právoplatne ukončené.“
viac
08.04.2019
Budú v odpovedi i záruky na zvládnutie triedenia bioodpadu a spaľovania odpadov?
V priebehu najbližšieho jedenapol až dvoch mesiacov pripraví envirorezort odpovede na kritiku Bruselu, prečo na Slovensku vyše 60 percent odpadov stále končí na skládkach a Slováci recyklujú len okolo 30 percent.
viac
19.03.2022
V laboratóriách BVS si budú môcť ľudia dať otestovať vzorky vody
Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) pri príležitosti Svetového dňa vody (22. 3.) opäť ponúka záujemcom bezplatnú analýzu vzoriek vody z domácich studní na prítomnosť dusičnanov a celkovú tvrdosť.
viac
22.03.2024
V rámci Svetového dňa vody otvorili v Seredi štyri obnovené verejné studne
Pri príležitosti Svetového dňa vody dali v Seredi do používania štyri obnovené verejné studne s ručnými pumpami. Nachádzajú sa na sídliskách a sú k dispozícii obyvateľom na polievanie zelene. Informovala o tom hovorkyňa radnice Zuzana Slahučková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %