Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
08.04.2022 02:25

Do leta vzniknú v Snine dve workoutové ihriská


Ilustračná snímka: (tasr).


Možnosti športovania v exteriéri majú v najbližších týždňoch v meste Snina rozšíriť dve workoutové ihriská.


Jedno premení zanedbanú plochu pri mestskej plavárni na atraktívne športovisko, druhé pribudne na ceste k rekreačnej oblasti Sninské rybníky v Topoľovej aleji. Výstavbu nových športovísk, ktorá si vyžiada finančné prostriedky vo výške takmer 120 000 eur, by mal zhotoviteľ ukončiť v máji, potvrdila Miroslava Špitaliková z oddelenia strategického rozvoja mestského úradu.

Workoutové ihrisko pri plavárni, Park aktivít, má byť podľa Špitalikovej slov "výkladnou skriňou" ihrísk v meste a má slúžiť aj ľuďom s telesnými hendikepmi. "Na ihrisku budú umiestnené špeciálne cvičiace prvky, cvičiaca plocha bude realizovaná s povrchom z gumenej dlažby, vhodná na prístup s invalidným vozíkom," priblížila s tým, že prístup na plochu s rozlohou približne 150 štvorcových metrov majú zabezpečiť pešie komunikácie z vodopriepustnej zámkovej dlažby. Súčasťou projektu s celkovými nákladmi vo výške viac ako 77 700 eur je i osvetlenie ihriska, osadenie parkových lavičiek, košov na triedený odpad a súbor stojanov na bicykle.

Na Park aktivít získalo mesto finančný príspevok vo výške 40 000 eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR v rámci programu Podpora najmenej rozvinutých okresov. "Náklady na výstavbu workoutového ihriska v Topoľovej aleji budú v celkovej výške 40 467 eur, z toho 20 300 eur mesto Snina získalo v rámci Výzvy pre región Prešovského samosprávneho kraja na rok 2021," doplnila Špitaliková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
28.12.2021
Pri Toryse vyrástlo nové workoutové ihrisko
V Prešove v blízkosti rieky Torysa na Sídlisku III pribudlo úplne nové workoutové ihrisko. V areáli sa nachádza viac ako 17 stanovísk a je voľne dostupný pre verejnosť.
viac
07.04.2022
V Poprade pribudli nové detské a viacúčelové ihriská
Mesto Poprad postavilo ďalšie dve nové detské ihriská a jedno workautové ihrisko. Nachádzajú sa v rovnakých lokalitách ako pôvodné ihriská, kde boli demontované staré preliezky.
viac
01.06.2022
Nové workoutové ihriská už slúžia verejnosti
Dve nové workoutové ihriská pre športové aktivity v exteriéri už v meste Snina slúžia verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %