Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
07.04.2022 01:30

V Poprade pribudli nové detské a viacúčelové ihriská


Snímka zdroj: (Mesto Poprad).


Mesto Poprad postavilo ďalšie dve nové detské ihriská a jedno workautové ihrisko. Nachádzajú sa v rovnakých lokalitách ako pôvodné ihriská, kde boli demontované staré preliezky.


Na Okružnej ulici BD č. 39-40 vnútroblok bola na detskom ihrisku osadená kombinovaná domčeková zostava, ako aj hojdačky – reťazové, prevažovacie a pružinové. Nechýba ani hojdačka – hniezdo pre hendikepované deti, pieskovisko, kolotoč, pohyblivé schody, cvičná stena a vláčik. Celá plocha ihriska je oplotená.

Na detskom ihrisku na Traktorovej ulici pri BD Akord sa nachádza kombinovaná domčeková zostava, hojdačky, pieskovisko a pohyblivá lávka. Ihrisko je oplotené zo strany cesty i parkoviska.

Workoutové ihrisko na Partizánskej ulici pri BD Dukla pozostáva z workoutovej zostavy a posilňovacej lavičky.

 

 

Povrchová úprava ihrísk je z umelého trávnika so zásypom suchým kremičitým pieskom. Podľa pádovej výšky preliezkových prvkov je pod umelým trávnikom dopadová pružná podložka rôznej hrúbky.

Ku každému ihrisku vedie prístupový chodník a bola vybudovaná plocha, na ktorej je osadený stojan na odkladanie bicyklov, kočiarov a kôš.

Všetky tieto ihriská sú chránené kamerovým systémom.

Autor: (Mesto Poprad)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2019
Mesto Šaľa dalo do užívania tri nové ihriská
Šalianska radnica odovzdala do užívania tri nové ihriská v mestskej časti Veča. Športoviská vznikli na nevyužitých asfaltových plochách, ktoré mesto zmenilo na oddychové priestory pre deti aj dospelých.
viac
05.11.2020
Na detských ihriskách v Leviciach pribudnú nové herné prvky
Na detských ihriskách v Leviciach pribudnú nové herné prvky. Radnica má v pláne vybudovať jedno nové ihrisko a ďalšie dve chce zmodernizovať.
viac
18.02.2021
Nedostavaný areál Activ Zone bude sídlom Strednej športovej školy v Poprade
Poslanci prešovského krajského zastupiteľstva v pondelok (15. 1.) schválili zámer na umiestnenie Strednej športovej školy (SŠŠ) v priestoroch dnes nedostavaného športového areálu Activ Zone v Poprade.
viac
16.05.2023
Na sídlisku Juh pribudlo nové ihrisko, jeho súčasťou je aj veľká loď
Na popradskom sídlisku Juh pribudlo nové detské ihrisko, dotáciu vo výške takmer 43 000 eur naň poskytlo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Slávnostne ho otvorili a sprístupnili minulý týždeň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %