Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
09.04.2024 05:10

Deväť rokov príkladného partnerstva medzi VÚB bankou a ZMOS


Andrej Viceník, vrchný riaditeľ firemného bankovníctva a člen predstavenstva VÚB banky a predseda ZMOS Jozef Božik pri podpise Zmluvy o spolupráci a partnerstve. Foto: VÚB


VÚB banka a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) už po deviaty raz potvrdili výnimočnosť vzájomnej spolupráce a podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve.


„Som rád, že v dnešnej neistej situácii plnej zmien, je tu spolupráca, ktorá trvá už skoro dekádu. Čoraz viac sa totiž ukazuje, ako prospešná a hodnotná je takáto kooperácia samospráv s bankovým sektorom. Čaká nás veľa výziev a aj samosprávy sa veľmi aktívne snažia zlepšovať život svojim obyvateľom, napríklad aj obnovou budov vo verejnej správe či rôznymi infraštruktúrnymi zámermi. Aj v tomto vieme byť nápomocní a nedávne úspešne zrealizované projekty mi v tom dávajú za pravdu,“ uviedol Andrej Viceník, vrchný riaditeľ firemného bankovníctva a člen predstavenstva VÚB banky.         

Pre VÚB banku je takáto blízka spolupráca so samosprávami a pomoc pri financovaní a poskytovaní ďalších bankových služieb pre mestá, obce, vyššie územné celky, ich rozpočtové a príspevkové organizácie a ich obchodné spoločnosti, veľkou prioritou. Medzi klientov VÚB dnes patrí viac ako 2000 samospráv Slovenska.         

ZMOS združuje 2778 miest, obcí a mestských častí Bratislavy a Košíc, teda 95 % všetkých samospráv na Slovensku, z ktorých väčšina spolupracuje s VÚB bankou. „Investičné priority samospráv závisia od dostupných úverových možností, ktoré samosprávy využívajú, a preto spoluprácu s bankou považujeme pre ďalších rozvoj samosprávy za dôležitý, čo potvrdzujeme oficiálnym partnerstvom už deviatym rokom,“ hovorí predseda ZMOS Jozef Božik.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.12.2016
Spoločenská zodpovednosť partnerov ZMOS
Partnermi Združenia miest a obcí Slovenska sú inštitúcie, ktoré mimoriadne aktívne rozvíjajú spoločenskú zodpovednosť a komunitné zámery. Pravidelne podporujú dobré nápady a zaujímavé projekty prostredníctvom svojej nadácie, alebo iným spôsobom. Viac nám priblížili vo svojich odpovediach.
viac
04.04.2018
VÚB už tretí rok finančným partnerom ZMOS
VÚB a ZMOS podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve, ktorá potvrdzuje záujem banky o ešte užšiu spoluprácu so samosprávami a jej smerovanie na ďalšie zintenzívnenie a rozšírenie spolupráce s mestami, obcami a ich organizáciami pri financovaní a poskytovaní ďalších bankových služieb.
viac
26.07.2021
VÚB banka a ZMOS vstúpili do šiesteho roku spolupráce
VÚB banka a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) opäť podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve a potvrdili tak túto výnimočnú kooperáciu už šiesty rok po sebe.
viac
20.05.2023
Partnerstvo VÚB banky a ZMOS pokračuje už ôsmym rokom
VÚB banka a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) už po ôsmy raz podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve a pokračujú tak v tejto výnimočnej kooperácii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %