Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
17.06.2022 08:25

Cyklistov v Košickom kraji prevezú cyklobusy aj vybrané pravidelné linky


Snímka zdroj: (tasr).


Priaznivci cyklistiky môžu v Košickom kraji využiť počas leta možnosti prepravy v autobusoch, a to buď v špeciálnych cyklobusoch z Košíc na Kojšovku, Gemer a Tokaj, alebo od soboty 18. júna aj v pravidelných spojoch smerom na Spiš, Zemplín a Tokaj.


Informovala o tom Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus.

Obľubu si získali cyklobusy s prepravou 30 bicyklov, pilotne spustené v kraji minulý rok. V ponuke sú tieto mimoriadne vypravované spoje počas víkendov a záujemcovia tak na bicykli môžu navštíviť aj vzdialenejšie lokality a trasy. Cyklobusy vybavené špeciálnym prívesom začínajú trasy na autobusovej stanici v Košiciach.

Na pravidelných linkách budú mať autobusy cyklonosiče s kapacitou šesť bicyklov. Košický samosprávny kraj (KSK) v spolupráci s regionálnymi dopravcami Arriva Michalovce a eurobus a krajskou organizáciou cestovného ruchu bude prepravovať cyklistov na pravidelných linkách do 16. októbra. Linky a zastávky boli vybrané tak, aby nadväzovali na obľúbené cyklotrasy či miesta so zaujímavými cieľmi. Počas víkendov a sviatkov to bude na pravidelných linkách 801409 Košice - Gelnica a 809401 Košice - Remetské Hámre a denne na linke 811407 Košice - Malá Tŕňa a späť.

Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku rozšírená ponuka reaguje na narastajúci záujem o cykloturistiku. "Okrem pilotných trás na Gemer, Tokaj a Kojšovku, ktoré bolo možné pohodlne bicyklom navštíviť už minulý rok, bude k dispozícii novinka, ktorou je možnosť vyviezť sa aj za prírodnými a kultúrnymi krásami Spiša a Zemplína, až priamo k Morskému oku," uviedol. Novinkou je aj zriadenie zastávky na Dargovskom kopci pri zrekonštruovanom Pamätníku Oslobodenia a víťazstva.

Podľa riaditeľky krajskej organizácie Košice Región Turizmus Lenky Vargovej Jurkovej sú v ponuke rozmanité tipy na cyklovýlety s rôznou náročnosťou tak, aby si každý cykloturista, športový aj rekreačný, mohol prísť na svoje.

Bicykle sa prepravujú bez príslušenstva, ako sú fľaše, pumpy či servisné tašky, z cykloprepravy pravidelných liniek sú vylúčené elektrobicykle, zatiaľ čo cyklobusy s prívesom túto možnosť poskytujú.

Informácie o sezónnej cyklopreprave a ponuku s tipmi na výlety nájdu záujemcovia na webstránke vylety.kosiceregion.com alebo v podobe letákov na palubách cyklobusov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.06.2021
V prímestskej doprave na východe Slovenska zaplatíte už aj mobilom
Prešovský samosprávny kraj a Košický samosprávny kraj prichádzajú s novinkou, ktorá zrýchli cestovanie v prímestskej autobusovej doprave a uľahčí nákup lístkov cestujúcim. Od leta budú môcť za lístok zaplatiť virtuálnou dopravnou kartou v mobile. Oproti hotovosti pôjde o výrazne výhodnejšiu platbu.
viac
04.02.2022
KSK rozdelil na projekty turistickej infraštruktúry rekordných 1,7 milióna eur
Košický samosprávny kraj (KSK) podporí turistickú infraštruktúru v tomto roku v rámci dotačného programu Terra Incognita sumou 1,7 milióna eur. V najbližších dvoch rokoch tak na turistickej mape Košického kraja pribudne 25 projektov, ktoré sú postavené na princípoch ekoturizmu.
viac
05.04.2022
KSK rozdelil 440 000 eur pre podujatia na podporu cestovného ruchu
Košický samosprávny kraj (KSK) podporí v tomto roku medzinárodné a regionálne podujatia v rámci programu Terra Incognita sumou 440 000 eur. Dotácie pôjdu na 43 podujatí, ktoré svojím obsahom a kvalitou majú najväčší potenciál pritiahnuť návštevníkov zo širšieho regiónu.
viac
11.05.2023
Cyklistov v kraji opäť prevezú cyklobusy aj vybrané pravidelné linky
Priaznivci cyklistiky v Košickom kraji budú mať opäť možnosť dostať sa autobusom do turistických lokalít v regiónoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %