Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
29.07.2023 03:55

Čierny Brod: Odovzdali obnovený úsek cesty v smere do Galanty


Kostol narodenia Panny Márie v Čiernom Brode


Zrekonštruovaný úsek cesty II/507 medzi Čiernym Brodom v okrese Dunajská Streda a Galantou odovzdali motoristickej verejnosti. Pásku v sobotu prestrihli zástupcovia investora Trnavského samosprávneho kraja - predseda Jozef Viskupič a jeho zástupca József Berényi spolu so starostom Rolandom Kubíkom.


Cesta II/507 je najdlhšou cestou druhej triedy na Slovensku, dĺžka obnoveného úseku bola 5,3 kilometra a realizovala sa v dvoch etapách. Od novembra do decembra 2022 zhotoviteľ Doprastav rekonštruoval úsek od železničného priecestia v Galante po kruhový objazd na obchvate mesta. Potom od marca 2023 úsek od obchvatu po kruhový objazd v intraviláne Čierneho Brodu. K tomu bolo vyasfaltovaných ešte 330 metrov v smere na obec Mostová. Výška investície dosiahla 1,443 milióna eur s DPH, informoval o tom odbor komunikácie TTSK.         

Úsek odovzdali počas Dní svätej Anny. Obec ich organizuje od piatka (28. 7.) do nedele (30. 7.). Oficiálne odovzdanie opraveného úseku cesty bolo úvodom do sobotného programu, na popoludnie pripravili jazdu historických vozidiel a motocyklov, hry pre deti, futbalový zápas a večerné hudobné vystúpenia. Svätá Anna má patronícium miestneho kostola vysväteného v roku 1911. Kaplnka sv. Anny, národná kultúrna pamiatka, bola v obci postavená v ranom barokovom štýle v 17. storočí. Je tiež známa ako kaplnka Turzovcov.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2019
V obci budú modernizovať učebne základnej školy
V obci Čierny Brod (okres Galanta) budú modernizovať učebne základnej školy. Na tento účel sa podarilo získať dotácie z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
27.10.2020
Mesto Košice začína s opravami chodníkov takmer za 1,5 milióna eur
V týchto dňoch sa v košických mestských častiach (MČ) začína rozsiahla rekonštrukcia chodníkov za necelých 1,5 milióna eur. Obnoviť plánujú celkovú plochu 30 000 štvorcových metrov. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.
viac
19.11.2021
Pieniny majú zmodernizovaných ďalších takmer 3,7 km ciest
Prešovský samosprávny kraj vďaka európskym financiám a vlastným zdrojom dokončil tretiu etapu významného projektu modernizácie ciest v Pieninských národných parkoch. Rekonštrukciou prešiel tentoraz takmer 3,7 kilometrový úsek Hniezdne - Spišská Stará Ves, jeden mostný objekt a jestvujúce priepusty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %