Pondelok 13.05.2024
Dnes má meniny 
Servác
°C
30.08.2021 04:00

Charitatívna cyklojazda Parasport24 tour pomôže tento rok v Trenčianskom kraji


Ilustračná snímka: (tasr).


Niekoľko tisíc eur odovzdá aj v tomto roku občianske združenie Parasport24, ľuďom v núdzi v rámci cyklistického podujatia Parasport24 tour.


Pre pandemickú situáciu bude tento rok cyklistický pelotón, zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností, pomáhať iba v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK).

Ako informoval organizátor a šéf občianskeho združenia Miroslav Buľovský, charitatívne cyklojazdy v rámci 14. ročníka podujatia odštartujú v utorok (31. 8.) a potrvajú do 3. septembra. V tomto roku sa organizátori rozhodli skrátiť trasu a nemeniť ubytovacie zariadenie.

„Keďže sme pre pandémiu museli pripraviť opäť skrátenú verziu, cyklisti prejdú 150 kilometrov. Trasa povedie cez Trenčiansky kraj, keďže je to dlhodobo kraj, ktorý nám vychádza v ústrety vždy, keď to potrebujeme,“ uviedol Buľovský.

K pelotónu sa každoročne pripája množstvo známych osobností z rôznych oblastí verejného života – herci, speváci, hudobníci či moderátori. Tentoraz si zabicyklujú športovkyňa Danka Barteková, herečky Bibiana Ondrejková a Zuzana Vačková, herec Juraj Bača, moderátor Patrik Herman či speváci Martin Harich a Jakub Petraník.

„Určite sa stretneme s ľuďmi, ktorí potrebujú pomoc v danej obci, kde budeme stáť. Teším sa aj na stretnutia so žiakmi základných či stredných škôl, ktoré budú aktuálne začínať nový školský rok. Tým akcia spĺňa aj charakter osvety ľudí s hendikepom a zároveň charakter pomoci sociálne slabším rodinám. Podujatie nielen pomáha, ale aj inšpiruje. Sme veľmi radi, že sme motivovali aj mnohých ďalších, ktorí podobným spôsobom športujú,“ doplnil Buľovský.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2020
Parasport24 tour odštartuje vo Vršatskom Podhradí
Trinásty ročník najväčšieho športovo–charitatívneho podujatia na Slovensku, Parasport24 tour, odštartuje tento rok z Vršatského Podhradia v Ilavskom okrese. Cyklistický pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností odštartuje v nedeľu 31. mája, podujatie potrvá do 3. júna.
viac
11.02.2021
Pri tvorbe ekomapy počíta TSK s pomocou verejnosti
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pripravuje vydanie ekomapy kraja. Určená bude všetkým, ktorí chcú byť v rámci svojich spotrebiteľských návykov čo najviac šetrní k životnému prostrediu.
viac
24.02.2021
Zaočkovaná je viac ako polovica učiteľov župných stredných škôl
K 21. februáru 2021 sa v Trenčianskom kraji dalo zaočkovať takmer 52 % pedagógov zo stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK.
viac
31.05.2021
Barlatón napísal už siedmu kapitolu
Spolu 295 individuálnych účastníkov mal siedmy ročník charitatívneho podujatia Barlatón. Rovnako ako vlani sa uskutočnil vo virtuálnej forme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %