Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
17.02.2022 02:25

Bánovská samospráva chce postaviť nájomný bytový dom na Dubničke


Ilustračná snímka.


Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje postaviť nájomný dom s 22 bytmi na sídlisku Dubnička. Využiť na to chce dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR a úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Financovanie stavby odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní v stredu (16. 2.).


Štvorpodlažný bytový dom s technickou infraštruktúrou postaví mesto na Svätoplukovej ulici. Vykurovať ho chce plynovým kotlom a solárnymi panelmi, vo viacerých bytoch plánuje umiestniť i rekuperačné jednotky.

"Postupne napĺňame zámer výstavby nájomného bytového domu, ktorý sme schválili ešte v roku 2019. Medzičasom sme dali vypracovať štúdiu bytového domu, uskutočnili sme verejné obstarávanie na dodávateľa stavby," priblížila primátorka Rudolfa Novotná.

Náklady na bytový dom a potrebnú technickú infraštruktúru podľa nej predstavujú 1.474.000 eur, z čoho obstarávacia cena na dom je vo výške 1.316.340 eur a 157.660 eur tvorí cena technickej vybavenosti.

Bytový dom by mal dodávateľ vybudovať do konca budúceho roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2018
Bánovce nad Bebravou chcú postaviť kompostáreň na biologicky rozložiteľný odpad
Bánovce nad Bebravou majú záujem na pozemkoch v Dežericiach (okres Bánovce nad Bebravou) postaviť kompostáreň na biologicky rozložiteľný odpad (BRO). K dispozícii by mala byť nielen pre mesto, ale i okolité obce.
viac
14.07.2018
Pavilón ZŠ v Bánovciach nad Bebravou rekonštruujú, bude tam komunitné centrum
Bánovce nad Bebravou budú mať komunitné centrum. Samospráva aktuálne zabezpečuje rekonštrukciu pavilónu v Základnej škole Gorazdova na sídlisku Dubnička, kde bude sídliť, informoval hovorca mesta Miroslav Schlesinger.
viac
17.02.2020
Samospráva chce na Dubničke zriadiť komunitné centrum
Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje zriadiť komunitné centrum. Vznikne v priestoroch Základnej školy Gorazdova na sídlisku Dubnička.
viac
30.03.2022
Mesto chce zrekonštruovať atletický ovál na Dubničke
Samospráva Bánoviec nad Bebravou chce zrekonštruovať atletický ovál v areáli Základnej školy (ZŠ) Gorazdova. Financie na tento účel žiada z Fondu na podporu športu. O mimorozpočtové zdroje sa radnica uchádza aj na ďalšie dva svoje projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %