Pondelok 13.05.2024
Dnes má meniny 
Servác
°C
27.09.2022 02:25

B. Bystrica a Brezno pripravili v deň cestovného ruchu rôzne aktivity


Archívna snímka.


Svetový deň cestovného ruchu si v utorok (27. 9.) už tradične pripomenie aj Banská Bystrica. Návštevníci Stredoslovenského múzea, Stredoslovenskej galérie, Thurzo - Fugger zážitkovej expozície a Hodinovej veže zaplatia v tento deň polovičnú cenu vstupného.


Význam cestovného ruchu pre Horehronie a mesto Brezno si obyvatelia regiónu pripomenú podujatím v Horehronskom múzeu, ktoré sa bude niesť v duchu hravej hudby a zvonkohry. O 16.00 h sa začne zážitkovou aktivitou pre deti o spoznávaní hudby a tónov, pokračovať bude hudobno-kultúrnym programom venovaným zvonkohre. Celú atmosféru dotvorí vystúpenie folklórnej skupiny Kýčera z Čierneho Balogu. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

"Horehronské múzeum počas podujatia ponúkne možnosť spoznať zvonec ako signálny nástroj spojený s ovčiarstvom aj v inej podobe," poznamenala riaditeľka múzea Ivica Krištofová.

"Tento rok sa nám v spolupráci s múzeom opäť podarilo vytvoriť zaujímavý program pre návštevníkov. Na svoje si prídu milovníci hudobných, ale i vizuálnych - tanečných vystúpení," dodala Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Otvorením Barborskej cesty, Hodinovej veže a fontány sa začne sezóna
Otvorenie letnej turistickej sezóny v Banskej Bystrici bude v sobotu (30. 4.) nabité viacerými podujatiami a atrakciami.
viac
27.09.2021
K Svetovému dňu cestovného ruchu budú cyklobusy do Karpát zadarmo
Na oslavu Svetového dňa cestovného ruchu odvezie cyklobus bicyklistov aj turistov zadarmo za zážitkami do Malých Karpát.
viac
01.06.2022
Festival Zeme si SAŽP pripomenie vzdelávacími aktivitami pre deti i dospelých
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v spolupráci s partnermi pripravuje ďalší ročník Festivalu Zeme v Banskej Bystrici. Zamerali ho na environmentálne aktivity pre školy a verejnosť.
viac
23.05.2023
Do mesta pod Urpínom a okolia sa opäť vracia turistický vláčik
Banská Bystrica patrí k obľúbeným a vyhľadávaným mestám na mape Slovenska. V uplynulých rokoch sa podarilo vďaka mnohým projektom zlepšiť ponuku pre obyvateľov, ako aj pre domácich i zahraničných návštevníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %