Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.08.2018 02:00

Tento víkend nás čakajú pestré a pozoruhodné podujatia


Bailando! Cuban Festival


Viva Musica! festival, Bailando! Cuban Festival, Pivobrana Beerfest, Záleská divadelná púť, Uprising Festival, West Side Story,Pivný festival Modra, Sahara 2018, Dni majstrov ÚĽUV, Otvorené viechy. Máte možnosť vybrať si zo zaujímavých podujatí, ktoré sú pre Vás pripravené tento víkend.


„Bratislavský regióne tento víkend nájdete na podujatí Dni majstrov ÚĽUV, ale aj v Kremnici, na podujatí Kremnické Gagy, kde v rámci Roadshow po Slovensku budeme prezentovať bratislavský región, “ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Príďte si v piatok vypočuť herecký koncert v exkluzívnej slovenskej premiére. Legendárny americký herec, režisér a producent Johny Malkovich sa Vám netradične predstaví v sprievode orchestra s projektom Rozprava o slepcoch. Koncert sa uskutoční v Starej tržnici o 20:00 hod.

Na horúcu kubánsku hudbu si môžete prísť zatancovať na Stopercentný festival Kubánskej hudby a tanca. Okrem 30 tanečných workshopov na Vás čakajú 2 party a 1 koncert. Festival začína v piatok o 20:00 v La Bomba klube a trvá až do nedele.

Tradičný festival nezávislých slovenských pivovarov sa koná od piatku od 15:00 do nedele v Parku Andreja Hlinku. Stánky s pivom si rozloží približne 15 malých pivovarov, ktorých tradičné pivá musíte ochutnať. Taktiež nebude chýbať ani streetfood, pivné marmeládky, pivné súťaže a príjemný hudobný program.

Pre menších sa v piatok a v sobotu koná Medzinárodný festival divadla pre deti v Zálesí, v parku Zálesíčko. Budú pre Vás pripravené rôzne divadelné predstavenia a taktiež aj bohatý hudobný program. Navštívte s Vašimi najmenšími Záleskú divadelnú púť a strávte tak víkend plný divadla a hudby.

Na Zlatých Pieskoch sa v piatok a v sobotu uskutoční 11. ročník festivalu Uprising. Na festivale sa objavia reggae legendy ako Inner Circle, Lee 'Scratch' Perry, Mad Professor a veľa ďalších.

Na výročie narodenia jednej z najvýznamnejších hudobných osobností 20. storočia, Leonarda Bernsteina, sa v sobotu v novej budove SND o 19:00, uskutoční slávnostný galakoncert s výberom toho najlepšieho z West Side Story a Candide. Galakoncert symbolicky uzavrie 14. ročník festivalu Viva Musica! a zároveň vzdá poctu tejto výnimočnej a mimoriadne inšpiratívnej osobnosti.

V Modre sa v sobotu uskutoční I. ročník festivalu pre milovníkov piva. Na priestranstve pred Kultúrnym domom môžete ochutnať 16 druhov piva a taktiež Vás čakajú pivné súťaže, dobré jedlo a hudba.

Vo vojenskom obvode Záhorie sa v piatok a sobotu koná podujatie Sahara 2018, ktoré je zamerané na vojenskú históriu a vojenskú techniku z minulého storočia. Príďte si pozrieť rekonštrukciu bojov 2. svetovej vojny, ukážky vojenskej historickej techniky, prezentáciu dobových vojenských táborov a mnoho ďalšieho.

Príďte v sobotu a v nedeľu na 28. ročník festivalu Dni majstrov ÚĽUV. Čakajú Vás zruční majstri a ľudovoumeleckí výrobcovia z celého Slovenska, remeselné dielne, hry pre deti, hudobno-tanečné vystúpenia, tradičná kuchyňa a mnoho ďalšieho.

V rámci Otvorených viech na Vás čakajú vinári, ktorí otvoria svoje vinárstva a privítajú Vás dobrým a kvalitným vínkom. Od 22. do 25. augusta môžete prísť ochutnať vínko do Víno Matyšák. Dňa 23. augusta Vás radi privítajú v Navara Vinárstve. Dňa 24. augusta si môžete vychutnať vínko u Františka Krajčíroviča, u Miloša Máťuša a v Limbašskom vinohradníckom družstve, od 24. do 25. augusta vo Vinárstve Stevino. Dňa 25. augusta môžete navštíviť Spolok vinohradníkov a vinárov a Račiansku vinotéku, od 25. – 26. augusta vinárstvo Dubovský&Grančič. Ochutnať víno vo Vinárstve Bognár máte možnosť 26. augusta.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete vždy na www.gob.sk

Autor: (Bratislava Region Tourism - Petra Kotučkova)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2017
Nenechajte si ujsť pestrý víkend v bratislavskom regióne
Návštevníci bratislavského regiónu sa tento víkend môžu tešiť na podujatia Bratislava in the sky, LARP Kráľovstvo Vína, Summer Night Hafla 2017 - Oriental Garden party, Iva Bittová & Mucha Quartet (Viva Musica), Muž so železnou maskou na Červenom Kameni, Svätojakubský jarmok, 3. GULÁŠ FEST.
viac
25.08.2017
Rozlúčka s prázdninami s bohatým programom
Víkend v bratislavskom regióne prinesie jeho obyvateľom i návštevníkom rozmanité možnosti trávenia času. Záverečný letný víkend ponúka bohatý program v každom kúte kraja a aktívne strávený čas si spolu môžu užiť dospelí, rodiny s deťmi, starší i mladší milovníci gastronómie, histórie či kultúry.
viac
13.10.2017
Víkend v bratislavskom regióne v znamení jesenných podujatí
Tento víkend vytiahnu do ulíc regiónu aj tieto podujatia: filmový festival Jeden svet 2017, Burza starožitností na Hrade Červený Kameň, 8. Lampiónový sprievod Bernolákovom, Petržalská šarkaniáda, Pezinský strapec , Veteránska jazda v Modre a Bratislava Mozart Festival.
viac
08.11.2017
V piatok začnú v Bratislave obľúbené Svätomartinské dni
Svätomartinské dni, ktoré spájajú staromestské Martinské hody so Sviatkom mladého vína, sa budú konať od piatka 10. novembra do nedele 12. novembra na Rudnayovom námestí, Primaciálnom námestí a v Zichyho paláci. Súčasťou trojdňového programu bude aj viacero aktivít a predstavení pre deti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %