Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
17.01.2020 02:10

Skibusom na psie záprady do SKI Telgárt


Ilustračný výrez plagátu


SKI Telgárt sa teší množstvu návštevníkov a pripravuje okrem skvelej lyžovačky pre lyžiarov i zaujímavý program na každý víkend. Inak tomu nebude ani počas nadchádzajúcej soboty, kedy pre rodiny s deťmi chystajú jazdu na psích záprahoch.


Lyžiarske stredisko v najvýchodnejšej obci Horehronia Telgárt poskytuje skvelú lyžovačku na 6,5 kilometrov zjazdoviek s prekrásnymi výhľadmi na Kráľovu hoľu či majestátne železničné stavby viaduktov. Pre lyžiarov je k dispozícii niekoľko zjazdoviek s prevýšením 400 metrov vrátane detského vleku. Vďaka rôznorodosti si v tomto lyžiarskom stredisku dosýta zalyžujú začiatočníci i pokročilý lyžiari.

Stredisko si zakladá na kvalite služieb, ktoré bezpochyby dopĺňa i reštaurácia Koliba pod Kráľovou hoľou či novovybudovaná požičovňa a servis lyžiarskeho náradia. Lyžiarov sa počas sezóny snažia zabaviť a priniesť im zaujímavý doplnkový program. Počas soboty 18. januára budú k dispozícií dva psie záprahy ťahané niekoľkými pármi psov. Jazda na záprahu je dostupná každému návštevníkovi.

Hudobný sprievodný program zabezpečí DJ Maxi a o zábavu pre deti sa postará animátor. Okrem toho si môžu návštevníci pochutiť i na vynikajúcich domácich hamburgeroch, ktoré bude počas dňa pripravovať šéfkuchár Peter Polák z Pohostinstva pod Úbočou zo susednej obce Šumiac.

„V rámci akčnej zimy v kraji je novinkou tejto sezóny i ekologická doprava do lyžiarskeho strediska. Od 4. januára do 15 .marca je v prevádzke „Skibus pod Kráľovu hoľu“ počas každého víkendu. Svoju cestu začína v Lučenci o siedmej ráno a pokračuje zastaveniami v Rimavskej Sobote, Hnúšti, Tisovci, Revúcej, Muráni a Prednej Hore priamo do lyžiarskeho strediska. Všetci cestujúci, ktorí sa rozhodnú dopraviť do strediska skibusom, získajú automaticky 20% zľavu na celodenný skipas,“ dopĺňa Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE. Skibus je realizovaný s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja a Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE. Lístky na skibus je možné zakúpiť prostredníctvom online rezervačného systému na www.zahoramizadolami.sk alebo priamo v autobuse.

Skibus zváža i ubytovaných hostí z Rekreačného areálu Predná Hora, ktorý je najmä u miestnych vychýrený kvalitným wellnessom a remeselným pivovarom. Obľúbené nápoje z tohto pivovaru si môžu vychutnať i návštevníci lyžiarskeho strediska priamo v reštaurácii.

Autor: (ts-OOCR región Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2016
Lyžiarske svahy v Bachledovej doline otvoria už v piatok
V Bachledovej doline v Ždiari v okrese Poprad sa v posledných dňoch nachádza okolo 40 centimetrov prírodného snehu. Mínusové teploty vytvárajú ideálne podmienky aj pre technické zasnežovanie vo všetkých troch dolinách.
viac
21.01.2019
Víkendový skibus cez štyri turistické regióny
V sobotu 19. januára bol spustený unikátny projekt, ktorý prepája 4 atraktívne turistické regióny skibusom zabezpečovaným Banskobystrickým samosprávnym krajom. Premávať bude každú sobotu a nedeľu do 24. marca.
viac
15.12.2022
Lyžiarska sezóna odštartuje v piatok, skipassy zdraželi len mierne
Tohtoročná sezóna v lyžiarskom stredisku v obci Krahule v Kremnických vrchoch odštartuje už v piatok (16. 12.). Ceny skipassov napriek vysokému nárastu nákladov na prevádzku strediska zdraželi len mierne. Uviedol to majiteľ strediska Ski Krahule Vladimír Urblík.
viac
26.01.2024
Pri Dobšinskej ľadovej jaskyni budú medzinárodné preteky psích záprahov
V areáli bežeckého lyžovania pri Dobšinskej ľadovej jaskyni sa budú aj tento rok konať medzinárodné preteky psích záprahov. Počas nadchádzajúcich dvoch víkendov sa na podujatí v rôznych súťažných kategóriách predstavia tímy mašérov z viacerých európskych krajín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %