Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
26.01.2024 09:05

Pri Dobšinskej ľadovej jaskyni budú medzinárodné preteky psích záprahov


Ilustračná snímka mesto Dobšiná


V areáli bežeckého lyžovania pri Dobšinskej ľadovej jaskyni sa budú aj tento rok konať medzinárodné preteky psích záprahov. Počas nadchádzajúcich dvoch víkendov sa na podujatí v rôznych súťažných kategóriách predstavia tímy mašérov z viacerých európskych krajín.


 Pre návštevníkov bude zabezpečená aj kyvadlová doprava. TASR o tom informovala krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Košice región turizmus (KRT).         

Medzinárodné preteky psích záprahov pokračujú pri Dobšinskej ľadovej jaskyni po minuloročnom pilotnom ročníku. V sobotu a nedeľu (27. - 28. 1.) sa v areáli uskutočnia Majstrovstvá Slovenska a nasledujúci víkend (2. - 4. 2.) Medzinárodné preteky psích záprahov s piatkovou nočnou etapou.         

"Celá táto dvojica pretekov prebehne ako Veľká cena Ľadovej/Ice Trophy s vyhodnotením všetkých piatich etáp v nedeľu 4. februára v najprestížnejších kategóriách Skj 1-pes, Dvojzáprah, Štvorzáprah a Veľký záprah," priblížila krajská organizácia KRT. Na podujatí budú štartovať tímy mašérov zložené z pretekárov zo Slovenska, Poľska, Česka, Maďarska, Rakúska, Nemecka, Talianska, Belgicka a Moldavska. Organizátori očakávajú veľký počet návštevníkov, pripravené budú preto dve záchytné parkoviská, z ktorých bude do areálu premávať kyvadlová doprava.         

"Národný šport štátu Aljaška je veľmi atraktívny, a to predovšetkým z dôvodu prítomnosti psov. Je to fantastické podujatie pre celé rodiny," priblížila výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková. Ako dodala, v nedeľu (28. 2.) sa v areáli pri Dobšinskej ľadovej jaskyni uskutoční aj slávnostné otvorenie novej požičovne pre bežkárov s vyhrievanou útulňou, ktorej vybudovanie finančne podporil Košický samosprávny kraj.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2019
Areál bežeckého lyžovania pri Dobšinskej ľadovej jaskyni prešiel obnovou
Areál bežeckého lyžovania pri Dobšinskej ľadovej jaskyni v Slovenskom raji v okrese Rožňava prešiel obnovou. Na tento účel sa už dlhšie obdobie nevyužíval. Projekt bol vlani financovaný cez program Košického samosprávneho kraja Terra Incognita.
viac
17.01.2020
Skibusom na psie záprady do SKI Telgárt
SKI Telgárt sa teší množstvu návštevníkov a pripravuje okrem skvelej lyžovačky pre lyžiarov i zaujímavý program na každý víkend. Inak tomu nebude ani počas nadchádzajúcej soboty, kedy pre rodiny s deťmi chystajú jazdu na psích záprahoch.
viac
06.06.2022
Dobšinská ľadová jaskyňa patrí medzi najvýznamnejšie ľadové jaskyne sveta
Jednou z najhodnotnejších zaľadnených jaskýň sveta je aj Dobšinská ľadová jaskyňa. Do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO je ako jedinečný prírodný unikát zapísaná od roku 2000.
viac
06.10.2022
Dobšinskú ľadovú jaskyňu navštívilo tento rok takmer 54 000 ľudí
V Dobšinskej ľadovej jaskyni v polovici septembra oficiálne ukončili tohtoročnú turistickú sezónu, do jaskyne zavítalo od polovice mája takmer 54 000 ľudí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %