Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
23.04.2019 02:30

Novou výstavou na hrade Devín možno spoznať jeho takmer 7000-ročnú históriu


Hrad Devín, snímka zdroj: muzeum.sk


Významné historické míľniky a komplexný obraz dejín hradu Devín ponúkne nová výstava s názvom "História nie je otrava. Hovoria Dunaj i Morava." Na jej slávnostnom otvorení v stredu (24. 4.) o 16. hodine zahrá skupina Corna Musica.


Výnimočné miesto, akým je národná kultúrna pamiatka hrad Devín, vo svojom renesančnom paláci predstaví takmer 7000-ročné osídlenie v historickej lokalite sútoku riek Dunaj a Morava. Interaktívnu expozíciu na základe archeologických nálezov pripravili jej autorky Katarína Harmadyová, Zuzana Masárová, Alexandra Číková a Jitka Koňakovská.       

"Na návštevníkov čakajú originálne spracované témy bez dlhých textov a nudných panelov, ktoré zaujmú deti aj dospelých. Okrem iného sa môžu zapojiť do stredovekej bitky alebo sa odfotiť s Ľudovítom Štúrom," informuje Beáta Husová z Múzea mesta Bratislavy (MMB), ktoré má pracovisko na Devínskom hrade.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
18.08.2018
Hrad Devín bol miestom desiateho koncertu Pocta slobode
Tribute To Freedom – Pocta slobode je názov koncertu, ktorý sa v piatok večer uskutočnil na hrade Devín. Desiaty ročník tohto podujatia, podobne ako všetky predchádzajúce, si zvolil za miesto koncertovania práve toto pamätné miesto.
viac
04.06.2022
Na Hrad Devín sa vracajú rytieri, priblížia obdobie renesancie
Na bratislavský Hrad Devín sa po dvoch rokoch opäť vracajú rytieri. V sobotu návštevníkov presunú do obdobia renesancie. Areál hradu bude otvorený do 18.00 h. Informuje o tom Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel Tostabur, ktoré podujatie organizuje.
viac
23.01.2023
Prvú fázu rozsiahlej obnovy hradu Devín ukončili
Prvú fázu rozsiahlej obnovy hradu Devín v Bratislave, v rámci cezhraničného projektu Culture Across – Kultúrne mosty cez rieku Morava, ukončili. Informovala o tom Katarína Selecká z Múzea mesta Bratislavy (MMB).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %