Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
14.07.2017 01:05

Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!


Pozvánka.


Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.


„Podujatia tohto víkendu prinesú do regiónu pestré možnosti trávenia letných dní vonku a ich pripravený program zabaví celé rodiny s deťmi i dospelých. Aj tento víkend sú pre návštevníkov bratislavského regiónu na každom kroku pripravené podujatia plné hudby, kultúry, výborného jedla, či športu,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

V piatok 14. 7. poteší milovníkov hudby podujatie Piano Gala v rámci série podujatí Viva Musica. Koncert sa uskutoční v Starej Tržnici v Bratislave a potrvá od 20:00 do 21:30. Tešiť sa môžete na jedinečné vystúpene 8 špičkových klaviristov, ktorí okrem sólových skladieb predvedú aj spoločné vystúpenie.

Hudobný zážitok prinesie i Medzinárodný Gitarový festival v Modre, ktorý potrvá od piatku až do nedele. Príďte si vychutnať hru gitarových majstrov z Talianska, Poľska, Veľkej Británie, Izraelu a Slovenska. Festival sa odohrá v Nemeckom evanjelickom kostole so skvelou akustikou, pripravte sa teda na veľkolepú atmosféru!

Na Hlavnom námestí v Bratislave prebehnú v piatok od 14. do 22. hodiny výnimočné oslavy podujatia Francúzsky deň – výročie dobytia Bastily. Budú sa ponúkať francúzske špeciality a program spestria viaceré koncerty, inšpirujú Vás pripravené módne prehliadky Prêt à porter a Haute Couture a mnoho ďalšieho. Príďte a zažite francúzsku dedinku a oslavy na vlastnej koži na Slovenku.

Sobota v Pezinku bude patriť romantike. Na podujatí Piknik vo vinohradoch budete môcť od 16. do 23. hodiny ochutnávať vínka v romantickom prostredí vinohradov počas sledovania amatérskych študentských filmov pod holým nebom. Tešiť sa môžete aj na tančiareň pod hviezdami a pre deti budú pripravené hračky a divadelné predstavenie, zabaví sa teda celá rodina.

V sobotu sú včetci srdečne pozvaní na Ríbezľový Devín! V nádhernom prostredí hradu Devín, bude okrem predaja a degustácie vín z červených aj čiernych ríbezlí možné zakúpiť a pochutnať si na ríbezliach s cukrom, džemoch, sirupoch, bublanine a iných pečených dobrotách, zmrzline, dreni a ďalších výrobkov z ríbezlí. Nenechajte si ujsť obľúbený ríbezľový burčiak! Podujatie zabaví všetky vekové kategórie a KOCR Bratislava Region Tourism je aj tento rok partnerom.

Na Hrade Červený Kameň sa v sobotu 15. júla od 18. do 22. hodiny bude konať Letný koncert Gemini. Tohtoročný koncert bude spoločným vystúpením skupiny Gemini a írskeho skladateľa, gitaristu a speváka Graema Marka. Rozprávková atmosféra hradu koncertu pridá na výnimočnosti, preto si ho nenechajte ujsť.

Nedeľa bude tento víkend patriť literatúre. Tentokrát pod názvom Literatúra bodka sk podľa rovnomennej antológie súčasnej slovenskej prózy. Tešiť sa môžete na dvoch autorov - Moniku Kompaníkovú a Agda Bavi Paina, no nebude chýbať ani hudobný hosť - Dvaja z Prešporku. Podujatie sa odohrá v Pezinku na Radničnom námestí, medzi 18. a 20. hodinou.

Okrem spomínaných akcií všetkých milovníkov športu srdečne pozývame na Šport v Malackách, či Pezinok in – line, ktoré sa uskutočnia v sobotu 15. júla. Víkendové podujatia v regióne sú zamerané na aktívne trávenie času v krásnom letnom počasí a ponúknu množstvo zaujímavých aktivít a kvalitné hudobné a kultúrne zážitky. Na svoje si prídu všetky vekové kategórie aj celé rodiny s deťmi a zabavia sa aj tí najnáročnejší.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

 

Autor: (Petra KOTÚČKOVÁ, BRT)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
Prvý adventný víkend v regióne
Deň otvorených pivníc predstaví už po šestnásty raz vína z Malých Karpát, Vianočné trhy ovládnu námestia v Bratislave, Častej či v Senci.
viac
25.08.2017
Rozlúčka s prázdninami s bohatým programom
Víkend v bratislavskom regióne prinesie jeho obyvateľom i návštevníkom rozmanité možnosti trávenia času. Záverečný letný víkend ponúka bohatý program v každom kúte kraja a aktívne strávený čas si spolu môžu užiť dospelí, rodiny s deťmi, starší i mladší milovníci gastronómie, histórie či kultúry.
viac
22.09.2017
Víkend hodov a vinobraní v bratislavskom regióne
Župná jeseň opäť ponúkne víkend naplnený slávnosťami a gastronomickými pôžitkami.
viac
08.12.2017
Víkend v bratislavskom regióne bude plný tradičných vianočných podujatí
Hlavné mesto a okolité obce si pre svojich obyvateľov aj návštevníkov pripravili mimoriadne bohatú nádielku sprievodných podujatí na oslavu jedného z najpopulárnejších svätcov - Mikuláša.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %