Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
09.10.2019 09:10

Zvolenská Slatina: Dni ochotníckeho divadla venujú rodáčke Márii Ďuríčkovej


Slovenská spisovateľka, prekladateľka a autorka literatúry pre mládež Mária Ďuríčková. (Snímka: tasr)


Dni ochotníckeho divadla, ktoré budú tento rok venované 100. výročiu narodenia rodáčky, spisovateľky Márie Ďuríčkovej, pripravujú vo Zvolenskej Slatine v okrese Zvolen od 13. do 20. októbra.


Ako informujú organizátori, počas trvania prehliadky si návštevníci budú môcť pozrieť štyri divadelné predstavenia, z toho jedno z archívu slatinského divadla na plátne. "Novinkou tohto ročníka je záštita herca Divadla J. G. Tajovského Richarda Sanitru, ktorý sa zúčastní na jednom z predstavení, po ktorom sa bude konať neformálna beseda," uvádzajú organizátori.       

Podujatie začína v nedeľu (13. 10.) Slávnostnou akadémiou pri príležitosti 100. výročia narodenia M. Ďuríčkovej, na ktorej sa predstavia žiaci Základnej školy Terézie Vansovej vo Zvolenskej Slatine a miestna folklórna skupina Slatina.       

Dni ochotníckeho divadla vo Zvolenskej Slatine organizuje miestny odbor Matice Slovenskej, obec Zvolenská Slatina, Podpolianske osvetové stredisko a Inštitút vzdelávania Matice Slovenskej.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2016
V Bratislave sa budú konať Dni Prahy
Bratislava ožije pražskou kultúrou. V dňoch od 10. novembra do 11. decembra 2016 sa budú v hlavnom meste SR Bratislave konať Dni Prahy.
viac
09.03.2018
Turčianske divadelné dni 2018
Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja organizuje v dňoch 16. - 17. marca 2018 regionálnu postupovú súťaž a prehliadku neprofesionálneho divadla dospelých a neprofesionálneho divadla mladých Turčianske divadelné dni 2018.
viac
13.02.2020
Rok slovenského divadla v Divadle Jána Palárika bude venovaný ochotníkom
Divadlo Jána Palárika sa pri príležitosti Roku slovenského divadla rozhodlo vytvoriť nové programové a nadstavbové cykly s cieľom vybudovať stabilný inšpiratívny most medzi ochotníckym a profesionálnym divadelným remeslom.
viac
20.01.2023
Zvolenská Slatina chce tento rok hospodáriť s rozpočtom viac ako dva milióny eur
Obec Zvolenská Slatina vo Zvolenskom okrese plánuje tento rok hospodáriť s rozpočtom viac ako dva milióny eur. Potvrdila to starostka Mária Klimentová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %