Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
07.10.2023 03:00

Zimný štadión v Gelnici otvára sezónu, vlani ho zavreli pre nárast cien energií


Ilustračná snímka (TASR)


Mesto Gelnica v piatok otvára sezónu na ľade Zimného štadióna Petra Bindasa. Ako informoval primátor Dušan Tomaško na sociálnej sieti, v rámci nej plánujú zorganizovať niekoľko nových podujatí. Minulý rok museli pre výrazné zdraženie energií štadión predčasne zatvoriť.


Zimnú sezónu otvoria verejným korčuľovaním o 17.30 h. "Tento mesiac sme pripravili rôzne nové podujatia a verím, že budú mať čo najväčšiu návštevnosť. Napríklad 13. októbra chceme zorganizovať maratón na hokejovom štadióne. Začínali by sme od 8.00 h v spolupráci so základnou školou a materskými školami a snažili by sme sa, aby bol stále niekto na ľadovej ploche do 24.00 h. Bolo by to pre všetkých na úvod úplne bezplatne," spresnil s tým, že v druhej polovici mesiaca chystajú detskú diskotéku a 27. októbra zas Halloween na ľade.         

Pripomenul, že mesto minulý rok muselo štadión zatvoriť pre vysoký nárast cien energií. Chladiarenské zariadenie vypli v novembri. Podľa Tomaška boli totiž faktúry za elektrickú energiu sedemnásobne vyššie oproti roku predtým. "Za mesiac október 2022 nám prišla faktúra 21.500 eur. Predtým sme mali na celú sezónu rozpočet 20.000 eur," povedal.        

 "Tohto roku som sa spolu s mestským zastupiteľstvom snažil nájsť finančné prostriedky, aby sme hokejový štadión udržali minimálne do polovice februára, ak sa nič nepredvídané nestane," dodal s tým, že ak bude návštevnosť podujatí vyššia, bude vyšší aj príjem a následne menšia strata za chod štadióna.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2018
Pezinok sa môže tešiť zo zimného štadióna
Dňa 26. apríla 2018 sa uskutoční otvorenie dlhoočakávanej ľadovej arény, ktorá stojí na Suvorovovej ulici v Pezinku. Pezinská verejnosť, no nielen tá pezinská, je pozvaná, aby oslávila otvorenie arény a zaželala jej množstvo spokojných korčuliarov.
viac
12.10.2018
Po ôsmich rokoch otvoria zrekonštruovaný zimný štadión
Po ôsmich rokoch otvoria v sobotu 13. októbra zrekonštruovaný zimný štadión v Kežmarku. Hovorkyňa mesta Zuzana Šlosárová informovala, že súčasťou slávnostného otvorenia hokejovej arény bude aj prvý domáci zápas miestnych hokejistov.
viac
26.11.2022
Zimný štadión v Zlatých Moravciach bude od decembra otvorený pre verejnosť
Zimný štadión v Zlatých Moravciach bude od decembra otvorený pre verejnosť. Podľa slov Mariana Pánika, prezidenta klubu HC Zlaté Moravce, ktorý štadión spravuje, bude zimný štadión otvorený od 7. decembra, verejné korčuľovanie bude druhý decembrový víkend.
viac
05.12.2022
Zimný štadión otvárajú verejnosti, dôležité budú ceny energií
Zimný štadión v Stropkove od soboty otvára svoje brány pre verejnosť. Snahou bude udržať sezónu klziska čo najdlhšie, závisieť to bude od poveternostných podmienok, záujmu verejnosti i cien energií. Informoval o tom hovorca mesta Peter Novák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %