Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
16.05.2019 04:20

Zemplínska ostrá kosa napíše svoj jubilejný desiaty ročník


Pozvánka


Súťaž v kosení ručnou kosou, ktorá sa uskutoční v sobotu (18. 5.) v Nižnom Hrušove vo Vranovskom okrese, napíše svoj jubilejný desiaty ročník. Pripravený je aj sprievodný program.


„O súťaž v kosení je veľký záujem. Dá sa povedať, že aj rastie. Trošku nás mrzí, že ten záujem je skôr u starších a že mladší sa až tak nezapájajú,“ uviedol pre TASR starosta obce Ján Fenčák. Zároveň však vyjadril nádej, že sa to zmení.       

Pripravujú aj podporné podujatia. „Tento rok sme sa rozhodli, že pôjdeme farmárskou cestou a budeme tam mať prvýkrát výstavu živých zvierat. Dnes už aj deti na dedine niektoré zvieratá nepoznajú a vidia ich možno len na internete. Chceme im ukázať, ako dedina fungovala,“ vysvetlil s tým, že tieto dve témy chcú spájať v rámci tohto podujatia aj v jeho ďalších ročníkoch.       

„Budeme sa snažiť k tomu pripájať tradičnú kultúru, to znamená rôzne folklórne skupiny, ale aj neprofesionálne umelecké telesá, ktoré vznikajú na okolí,“ spomenul. Podujatie spojili s niekdajšími folklórnymi slávnosťami, ktoré v obci organizovali ako samostatné podujatie. Chýbať nebude ani koncert pre mladšiu generáciu.       

Záujemcovia si budú môcť pozrieť ukážku poľnohospodárskej techniky, ale aj techniky dobrovoľného hasičského zboru. Pripravená je aj ukážka požiarneho útoku. K dispozícii budú tradičné remeselné stánky a atrakcie pre deti.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.05.2016
Na Zemplínskej kose sa bude kosiť ostošesť
V Nižnom Hrušove v okrese Vranov nad Topľou chcú podujatím Zemplínska ostrá kosa zachovávať tradície predkov a ukázať najmä mladým ľuďom, ako pracovali ich dedovia v minulosti.
viac
28.07.2017
Cigeľská kosa 2017
Profesionáli i amatéri. Každý, kto chce predviesť svoje zručnosti v kosení trávy, má príležitosť už túto sobotu 29. júla 2017 na futbalovom ihrisku a priľahlých lúkach obce Cigeľ.
viac
04.02.2018
Ostrá Lúka opäť vyhlásila súťaž na predaj kaštieľa, cenu znížila na 295 000 eur
Známy kaštieľ v Ostrej Lúke v okrese Zvolen, ktorý kedysi kvôli svojej priateľke Adele Ostrolúckej navštevoval aj Ľudovít Štúr, sa obec opäť pokúša predať. Svoj 5/6-podiel ponúka najnovšie za 295-tis. eur.
viac
19.05.2018
Zemplínska ostrá kosa preverila zručnosti viac ako 40 koscov
Na súťaži v kosení sa v sobotu v obci Nižný Hrušov vo Vranovskom okrese zúčastnili štyri desiatky koscov. V poradí 9. ročník Zemplínskej ostrej kosy už pozná víťazov v kategóriách deti do 18 rokov, ženy, muži do 60 a nad 60 rokov a tento rok pribudla nová kategória - kosenie s tzv. stodvadsiatkou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %