Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
29.03.2022 02:25

Záujemcovia sa môžu začať prihlasovať do medzinárodných dobrovoľníckych táborov


Ilustračná snímka: (tasr).


Záujemcovia sa môžu začať prihlasovať na letné medzinárodné dobrovoľnícke tábory v Nemecku, Španielsku, Francúzsku, na Islande, či vzdialenejších krajinách. Informovala o tom koordinátorka projektov Inex Slovakia Miroslava Zváčová.


Medzinárodné dobrovoľnícke tábory vznikli po prvej svetovej vojne, keď spoločná práca mladých ľudí z rôznych krajín bola vyjadrením solidarity a odmietnutím nepriateľstva medzi dobrovoľníkmi z Nemecka a Francúzska – krajín, ktoré predtým proti sebe bojovali. "Ani v roku 2022 význam táborov nie je menej dôležitý. Prostredníctvom nich majú dobrovoľníci príležitosť spoznať krajinu inak, nielen ako cestovatelia," uviedla Zváčová.

Na jedno- až trojtýždňovom tábore dobrovoľníci z rôznych krajín opravujú historické pamiatky, pomáhajú organizovať festivaly, pripravovať program pre deti, ľudí s postihnutím, seniorov, venujú sa rôznym environmentálnym aktivitám a spoznávajú miestnych ľudí. Dobrovoľníci medzi sebou komunikujú najmä v anglickom jazyku, ale spoznávajú aj miestny jazyk a kultúru.

Inex Slovakia organizuje tábory prostredníctvom medzinárodných sietí Alliance of European Voluntary Service Organisations a Service Civil International 29 rokov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2017
Pracovný trh v roku 2016 a prognózy pre rok 2017
Personálna agentúra Grafton Slovakia zverejnila prognózy pracovného trhu pre rok 2017
viac
09.07.2018
Organizácie sa môžu do Týždňa dobrovoľníctva prihlásiť do konca júla
Organizácie sa do Týždňa dobrovoľníctva môžu prihlásiť do 31. júla. Ako TASR informovala prezidentka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií Alžbeta Brozmanová Gregorová, Slovensko sa na jeseň stane krajinou dobrých skutkov.
viac
18.02.2020
V rámci Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo MŽP 60 žiadostí o finančnú podporu
V treťom ročníku Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR zatiaľ 60 žiadostí s výškou podpory 434 152 eur. Informoval o tom Slavomír Held z odboru komunikácie MŽP.
viac
27.12.2021
Nadácia Kia Slovakia podporila pracovníkov COVID oddelení v žilinskom regióne
Nadácia Kia Slovakia pokračuje v podpore zdravotníctva aj počas tretej vlny pandémie ochorenia COVID-19. Tento raz svoju pozornosť zamerala na zdravotníkov pracujúcich na COVID oddeleniach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %