Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
27.08.2024 02:10

Zamestnávatelia by mali prispievať na športovú činnosť dieťaťa zamestnancov


Snímka zdroj: TA3


Poslanci SNS Milan Garaj, Andrej Danko a Dagmar Kramplová navrhujú zavedenie povinnosti pre zamestnávateľov poskytovať príspevok na športovú činnosť dieťaťa zamestnanca. Povinnosť by sa mala týkať firiem s viac ako 49 zamestnancami.


Maximálna výška príspevku je stanovená na 275 eur ročne na všetky deti zamestnanca. Vyplýva to z návrhu zákona, ktorý predložili na rokovanie do Národnej rady (NR) SR koaliční poslanci.         

"Zavedenie tejto povinnosti vychádza z analýzy súčasných trendov v oblasti verejného zdravia a zistení, ktoré naznačujú, že nedostatočná fyzická aktivita v detstve vedie k nárastu chronických ochorení, ako sú obezita a cukrovka, už v ranom veku. Návrh zákona preto podporuje účasť detí na organizovaných športových aktivitách, čím sa zabezpečí nielen ich fyzický, ale aj psychický rozvoj," uviedli poslanci v predloženom materiáli.

Návrh zákona nadväzuje na súčasnú legislatívu, ktorá dáva zamestnávateľom možnosť poskytovať takýto príspevok. Novela zavádza túto povinnosť ako záväznú, čo má za cieľ zvýšiť počet detí zapojených do pravidelných športových aktivít. Koaliční poslanci predpokladajú taktiež pozitívny hospodársky vplyv na športové organizácie, v ktorých by malo dôjsť k zvýšeniu ekonomickej aktivity.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.07.2016
Poskytovanie príspevku starostovi na dôchodkové doplnkové sporenie
Jednou z často kladených otázok je, či obec ako zamestnávateľ môže prispievať aj starostovi či primátorovi na dôchodkové doplnkové sporenie.
viac
31.05.2018
Mesto obnoví vyplácanie príspevku pri narodení dieťaťa
Mesto Bojnice obnoví vyplácanie príspevku pri narodení dieťaťa. Rodičia, ktorí budú spĺňať podmienky, dostanú pre svoje bábätko od radnice 100 eur. Jednomyseľne o tom rozhodli mestskí poslanci na svojom rokovaní v stredu (30. 5.)
viac
29.06.2020
Petržalčania môžu opäť požiadať o príspevok na dieťa v súkromnej MŠ
Petržalčania, ktorí v budúcom školskom roku 2020/2021 umiestnia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ), môžu opäť požiadať o nenávratný finančný príspevok.
viac
23.05.2023
Brezno zvýšilo jednorazový príspevok pri narodení dieťaťa na 400 eur
O zvýšení rozhodli mestskí poslanci na svojom ostatnom zasadnutí, keď schválili úpravu všeobecne záväzného nariadenia, ktorou sa menia podmienky poskytnutia príspevku. Informoval o tom brezniansky primátor Tomáš Abel na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %