Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
23.09.2024 01:05

Z iniciatívy farníkov vznikla v obci Rišňovce nová krížová cesta


Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Erika Ďurčová


Vo farnosti Rišňovce v okrese Nitra pribudla nová krížová cesta. Celkovo 14 zastavení tvoria kríže z agátového dreva. Každé zastavenie pripomína okoloidúcim príbeh Kristovej obety, informovala Júlia Kubicová z Trnavskej arcidiecézy, do ktorej rišňovská farnosť patrí.


Krížová cesta vznikla z iniciatívy farníkov. "Potreba vytvárania a budovania posvätných miest je slovenskej mentalite blízka už po stáročia. Naše chotáre lemujú tzv. božie muky, malé kaplnky, ale i novodobé krížové cesty," povedal Jozef Jurina, farár farnosti Rišňovce.         

Novú krížovú cestu požehnal v sobotu (21. 9.) generálny vikár Peter Šimko. Požehnaniu predchádzala svätá omša, počas ktorej kazateľ upriamil pozornosť prítomných na nadčasovosť a univerzálnosť posolstva krížovej cesty. Prítomných vyzval, aby sa novopožehnané miesto stalo priestorom nielen na ich osobnú modlitbu, ale aj na pookriatie a načerpanie síl.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2019
Na Veľký piatok bude v uliciach mesta Nitra krížová cesta
V uliciach Nitry sa bude na Veľký piatok 19. apríla konať tradičná krížová cesta. Slávnostná pobožnosť sa začne o 13.30 h pred budovou krajského súdu na Štúrovej ulici.
viac
23.04.2019
Krížovú cestu si pripravili aj obyvatelia rómskej osady v Trebišove
Udalosti kresťanskej Veľkej noci si krížovou cestou pripomenuli v piatok aj obyvatelia rómskej osady v Trebišove. Ako pre TASR povedal tunajší dekan rímskokatolíckej farnosti Jozef Gnip, tento rok bola výnimočná v tom, že si ju s pomocou rehoľnej sestry pripravili sami.
viac
02.08.2021
Rezort školstva: vznikla expertná skupina pre duševné zdravie
Venujte pozornosť duševnému zdraviu. Táto výzva nebola nikdy taká aktuálna ako práve v dobe pandémie a v období po nej.
viac
27.03.2024
V Prešove na Hlavnej ulici sa uskutoční živá krížová cesta
Na Veľký piatok (29. 3.) sa v Prešove uskutoční Živá krížová cesta. Ako TASR informovala tlačová referentka mestského úradu Lenka Šitárová, najsilnejší kresťanský príbeh ožije priamo v centre mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %