Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.05.2016 11:12

Web slovenského predsedníctva v Rade EÚ www.eu2016.sk je spustený


Ilustračná snímka: eu2016.sk


Predsednícky web bol spustený dnes, 9. mája 2016, keď si zároveň ako členská krajina EÚ pripomíname Deň Európy.


Stránka má moderný vzhľad, responzívny dizajn a jej návštevníkom ponúka množstvo praktických a zaujímavých informácií. Stránka je k dispozícii v štyroch jazykových mutáciách – v slovenčine, v angličtine, vo francúzštine a v nemčine. Je určená médiám, politikom, štátnym zamestnancom, medzinárodným expertom, mimovládnym organizáciám, ale aj širokej verejnosti.

„Prostredníctvom webovej stránky tradične komunikuje každé predsedníctvo. Dbali sme na to, aby bola naša predsednícka stránka komplexná, prehľadná, dynamická a zároveň intuitívna. Chceme, aby náš web bol prvou voľbou pre každého, kto sa zaujíma o historicky prvé slovenské predsedníctvo v Rade EÚ,“ povedal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.

Web okrem aktualít prinesie aj informácie o programe a prioritách, rozpočte či hlavných dejiskách podujatí. Jeho súčasťou je aj niekoľko silných prezentačných prvkov, ako napríklad sekcie „Navštívte Slovensko“ alebo „Vizuálna prezentácia“. Všetky prvky webstránky budú plne funkčné s nástupom nášho predsedníctva, teda 1. júla.

„Chceme, aby predsedníctvo SR v Rade EÚ prispelo k prezentácii krajiny. Je dôležité ponúknuť zahraničným návštevníkom relevantné informácie a zaujímavý obsah. Všetko podstatné sa o našom predsedníctve a Slovensku dozvedia z webu,“ uviedol štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a splnomocnenec vlády SR pre predsedníctvo SR v Rade EÚ Ivan Korčok.

Dynamickou časťou webu eu2016.sk je najmä sekcia „Aktuality“. V nej sa nachádzajú viaceré komunikačné nástroje vrátane tlačových správ, vyhlásení či infografík. Súčasťou webu bude aj foto a video galéria. Spolu so spustením stránky sa zároveň otvorí aj možnosť akreditácie pre novinárov na predsednícke podujatia na Slovensku.

Webstránka dopĺňa jednotlivé komunikačné kanály, ktoré boli spustené už začiatkom roka: Facebookový profil „Slovenské predsedníctvo v Rade EÚ“, twittrové účty v angličtine a slovenčine @eu2016sk a @skpres2016 a elektronický Newsletter SK PRES.

 

Autor: (MZVaEZ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2016
Vianočný stromček v Bruseli bude zo Slovenska
Primátor Bruselu Yvan Mayeur v stredu (9.11.) na tlačovej konferencii zameranej na priebeh vianočných sviatkov v hlavnom meste Belgicka oznámil, že tohoročné "Zimné radosti" bude na námestí Grand Place zdobiť vianočný stromček zo Slovenska, na pripomenutie slovenského predsedníctva v Rade EÚ.
viac
24.11.2016
Smolenický zámok bude hostiť konferenciu Nová Európa 2016
Smolenický zámok sa 29. novembra stane dejiskom medzinárodnej konferencie Nová Európa 2016, na ktorej sa zúčastní stovka hostí zo stredoeurópskeho regiónu.
viac
14.02.2017
Dušan Chrenek: Rozvoj miest a regiónov je najdôležitejší pre život ľudí
S vedúcim Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušanom Chrenekom sme sa zhovárali o bilancii nášho predsedníctva hlavne z pohľadu samosprávy, ale aj o tom, čo bude po skončení eurofondov.
viac
18.03.2017
Európa nechce skládky odpadu (ani na Slovensku)
Poslanci Európskeho parlamentu (EP) veľkou väčšinou hlasov odporučili 14. marca členským štátom EU zmeny v legislatíve, podľa ktorých by mali do roku 2030 zvýšiť podiel odpadu určeného na recykláciu zo súčasného priemeru 44 na 70 percent.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %