Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
22.09.2022 12:35

Výnimočných pedagógov možno aj tento rok nominovať na cenu Učiteľ Slovenska


Ilustračná snímka: (tasr).


Výnimočných pedagógov možno po piaty raz nominovať na cenu Učiteľ Slovenska. Nominácie je možné zasielať na webe ucitelslovenska.sk do 6. novembra. Informoval o tom Komenského inštitút Centra environmentálnej a etickej výchovy (CEEV) Živica, ktorý ocenenie zastrešuje.


"Komenského inštitút bude následne nominovaných kontaktovať a ak vyplnia prihlášky, nominačný proces bude uzavretý. Učiteľa Slovenska 2022 napokon vyberie odborná porota," priblížila hovorkyňa centra Eva Sládková.

Víťaza hlavnej ceny čaká okrem iného aj nominácia na svetové ocenenie Global Teacher Prize medzi najlepších učiteľov sveta. "Aj naši pedagógovia dokážu konkurovať tým najlepším vo svete. Bohužiaľ, o nich počujeme iba málo a to chceme zmeniť," skonštatovala projektová manažérka Komenského inštitútu Zuzana Labašová.

Najlepší učiteľ by mal byť podľa žiakov inšpiratívny, kreatívny, rešpektujúci, mal by mať zmysel pre humor. Vyplýva to z ankety inštitútu. "Naším cieľom je poukazovať na to, že takýchto učiteľov a učiteliek je na Slovensku dosť a zaslúžia si lepšie spoločenské uznanie," dodala Sládková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2020
Anketu Najlepší v cestovnom ruchu PSK prispôsobili koronakríze
Siedmy ročník ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2020 vyhlásila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Tradičné kategórie tento rok nahradia len dve, reagujú tak na situáciu okolo nového koronavírusu.
viac
17.06.2021
Prešovský kraj hľadá Naj online učiteľov stredných škôl
Prešovský samosprávny kraj vyhlasuje anketu Naj online učiteľ PSK za školský rok 2020/2021. Jej zámerom je vyzdvihnúť prácu učiteľov stredných škôl v kraji počas dištančnej výučby, na ktorú museli prejsť školy počas pandémie koronavírusu. Na toto ocenenie učiteľov nominujú ich žiaci.
viac
22.02.2022
Petržalka aj tento rok hľadá svojho nezabudnuteľného učiteľa
Bratislavská Petržalka hľadá opäť Učiteľa, na ktorého sa nezabúda. Ide o špeciálnu kategóriu v rámci každoročných oceňovaní najlepších pedagógov materských a základných škôl v pôsobnosti mestskej časti.
viac
19.04.2023
Ľudia môžu vybrať víťaza ocenenia Učiteľ Slovenka v kategórii cena verejnosti
Svojho favorita spomedzi finálnej desiatky ocenenia Učiteľ Slovenska si môže vybrať aj verejnosť. Tá sa môže zapojiť do hlasovania v kategórii cena verejnosti, ktoré už bolo spustené.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %