Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
17.05.2018 12:05

Víkend v znamení trhov, kníh, múzeí a obliehania Bratislavy


209. výročie obliehania Bratislavy Napoleonom - plagát


Noc múzeí a galérií, Bratislavský knižný festival, Obliehanie Bratislavy Napoleonom, Večere vo vinohradoch, Kráľovské hodovanie, Stupavské trhy, či Strihanie oviec v Abelande. Kam sa vyberiete tento víkend vy?


„Čím viac je v regióne podujatí, ktoré ľudí lákajú do ulíc miest, či už za kultúrou, športom, zábavou, tým lepšie. KOCR Bratislava Region Tourism tento víkend podporilo podujatie Obliehanie Bratislavy Napoleonom, ktoré sa v hlavnom meste pýši dlhoročnou tradíciou,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Tretia májová sobota 19. mája bude opäť patriť múzeám a galériám, ktoré sa už po štrnásty raz zapoja do celoeurópskeho podujatia. Noc múzeí a galérií patrí každoročne medzi najúspešnejšie podujatia a tento rok otvorí viac ako 100 lokalít. Pre tento ročník je opäť zabezpečené dopravné prepojenie Bratislavy a regiónu špeciálnou bezplatnou dopravou smerom na Malacky, Záhorie a Senec až do 23:50 hodiny.

Piaty ročník Bratislavského knižného festivalu BRaK sa vráti do Pistoriho paláca už 17. mája a potrvá až do 20. mája. Tento rok bude festivalovou témou "Jazyky knihy", ktorá opäť predstaví množstvo zahraničných aj domácich autorov, ilustrátorov, malých vydavateľov a výnimočných kníh. 

Od piatka 18. mája sa v Sade Janka Kráľa vrátime do histórie prostredníctvom podujatia Obliehanie Bratislavy Napoleonom. V piatok o 21:30 uvidíme delostrelecké ostreľovanie na Tyršovom nábreží. V sobotu od 10:00 začnú Detské dobové hry, stánky s ľudovým umením, ukážky výcviku a života oboch armád, výcvik kavalérie a mnoho ďalšieho. Ak by ste chceli poradiť, kde tráviť voľné chvíle v bratislavskom regióne nezabudnite zavítať do nášho stánku Bratislava Region Tourism hneď pri vstupe do Sadu Janka Kráľa od Auparku.

Už 19. mája o 18:00 odštartuje nový projekt s názvom Večere vo vinohradoch. Tie pozostávajú z večere a vínnej degustácie šiestich vzoriek vín. Kde sa uskutočnia Večere vo Vinohradoch? Jedná sa o pezinské vinohrady v lokalite Stará hora. Návštevníci zažijú gastronomický zážitok!

V Kráľovej v Modre sa uskutoční v sobotu 19. mája od 13:00 do polnoci obľúbené jarné podujatie s názvom Kráľovské hodovanie. Na podujatí zažijete hojnosť dobrého jedla a vína, veselú hudbu i tanečnú zábavu. Na Kráľovej sa tradične konali hody dva krát ročne, na jar a na jeseň. Jarným hodom sa hovorilo aj šalátové či svätodušné hody.

Tradičné Stupavské trhy sa tento rok konajú v Zámockom parku. Výrobky lokálnych výrobcov a predajcov si bude možné prezrieť a zakúpiť 19. mája od 9:00 do 18:00 hodiny. Samozrejmosťou je sprievodný program či tvorivé workshopy. Máte sa na čo tešiť.

Túto sobotu 19. mája sa budú v Abelande strihať ovečky a chytať pstruhy dúhové. Na pochytaných pstruhoch si spoločne určite pochutíme. Príďte do Lozorna, do Gazdovskej dedinky Abeland, od 10:00 do 17:00 na jedinečnú akciu, ktorá sa koná iba raz ročne!

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

Autor: (ts-Bratislava RegionTourism)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2017
208. výročie obliehania Bratislavy Napoleonom
Podujatím s názvom „Ubránili sme sa“ si Bratislavský samosprávny kraj pripomenie 208. výročie obliehania Bratislavy Napoleónom v dňoch 19. - 21. mája 2017 v Sade Janka Kráľa a na Tyršovom nábreží v Petržalke.
viac
21.06.2018
Tento víkend bude aj korunovačný, jazzový, gurmánsky, či rozprávkový
Otvorené viechy, Korunovačné slávnosti, Nočné prehliadky na Hrade Červený kameň a ďalšie podujatia sa postarajú o váš program v najbližších dňoch.
viac
05.01.2021
Mesto a nadácia mesta aj v roku 2021 podporia kultúru a komunity
Hlavné mesto a Nadácia mesta Bratislavy pomôžu kultúre a komunitám aj v roku 2021. Samospráva vyhlásila pre rok 2021 výzvu v grantovom programe Strategická podpora kultúrnych podujatí, v ktorom podporí etablované kultúrne akcie.
viac
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %