Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.04.2019 06:30

Viac ako 250 km cyklotrás v trnavskej župe dostane nové značenie


Ilustračná snímka, zdroj.: zahori.sk


Trnavská župa obnoví, alebo osadí úplne nové značenie, na viac ako 250 km cyklotrás po celom kraji. Realizácia projektu bude financovaná z vlastných zdrojov kraja, a to v hodnote viac ako 60 tis. €.


Náš kraj má výborné predpoklady pre cyklodopravu, a preto bude župa ďalej nielen budovať cyklotrasy, ale rovnako chceme zveľaďovať aj  podpornú infraštruktúru tak, aby sme vyšli v ústrety všetkým fanúšikom cykloturistiky. Zároveň je to ďalší krok, ktorým podporíme rozvoj cestovného ruchu a podporíme náš kraj ako atraktívnu destináciu pre návštevníkov,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Týmto opatrením trnavská župa poskytne nové alebo obnoví, značenie na celkovo 23 úsekoch cyklotrás v celkovej dĺžke viac ako 250 km. Obyvatelia a návštevníci kraja sa môžu tešiť na atraktívne trasy - napríklad okružnú trasu spájajúcu Galantu s vodnými mlynmi pri Malom Dunaji, či cyklotrasu uprostred vinohradov medzi Hlohovcom a Sereďou. Kraj vyčlenil z rozpočtu na tento účel viac ako 60 tis. €. Projekt sa bude realizovať počas leta 2019.

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.02.2019
Trnavská župa vypracuje nízkouhlíkovú stratégiu
Trnavská župa získala nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie na vypracovanie a implementáciu nízkouhlíkovej stratégie. Realizáciou projektu TTSK získa ucelený strategický dokument, ktorý definuje aktivity TTSK zamerané na znižovanie emisií CO2 do roku 2030.
viac
08.06.2019
Župa ocenila Ekologický čin roka 2018
Trnavská župa vyhlásila pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia výsledky 8. ročníka súťaže Ekologický čin roka 2018.
viac
27.06.2020
Rodiny s deťmi budú môcť cestovať autobusom za 1 euro
Trnavská župa pripravila pre dospelých s deťmi tzv. rodinný cestovný lístok. V prímestskej autobusovej doprave budú môcť cestovať za symbolické 1 euro. Je to ďalší z krokov, ktorým župa podporuje cestovný ruch a propaguje strávenie tohtoročného leta na svojom území.
viac
04.09.2020
TTSK zopakuje súťaž na tlač a distribúciu krajského periodika
Verejné obstarávanie (VO) tlače a distribúcie pripravovaného krajského periodika zrušil pre nedostatok uchádzačov Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Ponuku predložil len jeden uchádzač, preto sa podľa riaditeľa Úradu TTSK Júliusa Fekiača rozhodol súťaž zopakovať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %