Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
24.11.2020 08:15

Vďaka aplikácii Virtuálny dizajn ožíva umenie v uliciach


Kežmarok.


Prechádzka ulicami Kežmarku môže byť od pondelka vďaka mobilnej aplikácii "Virtuálny dizajn festival Kežmarok" zaujímavejšia. Po nasnímaní obrázka umiestneného na viacerých miestach v meste objekt priamo na displeji pred očami diváka "ožije".


„Môže to byť socha dvoch rúk pri turistickej informačnej kancelárii, pohybujúce sa špirály pri radnici alebo bocian pred redutou,” predstavil slovenský startup od spoločnosti Akular Ondrej Miškovič z oddelenia komunikácie a propagácie kežmarského mestského úradu.      

Ako uviedol primátor mesta Ján Ferenčák, za pomoci aplikácie sa obyvateľom a návštevníkom mesta zobrazí umenie, ktoré môžu obdivovať len v Kežmarku a v americkom meste Seattle. „V budúcnosti plánujeme rozšírenie tohto projektu o regionálne unikáty, ako zbierku muzeálnych exponátov alebo zoologickej záhrady. Virtuálne zobrazenie nám vzdialených zvierat, ako napríklad koala a kengura, by mohlo v budúcnosti slúžiť ako pomôcka v školách,” doplnil.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.07.2016
V Kežmarku odštartoval festival EĽRO
Pod Tatrami sa dnes začal 26. ročník festivalu Európske ľudové remeslo (EĽRO). V tomto roku je venovaný cechu hrnčiarov, ktorý oslavuje 460. výročie, a kežmarským kníhtlačiarom z 19. storočia.
viac
22.04.2017
Akademická Banská Bystrica
Opäť je tu sviatok umenia – festival vysokoškolákov a stredoškolákov speváckych zborov alebo pozývame Vás na XVII. ročník medzinárodného súťažného festivalu.
viac
05.10.2023
Biela noc počas troch dní festivalu premení Košice na zážitkovú galériu
Viac ako 30 umeleckých inštalácií, multimediálnych objektov, výstav, filmov či projekcií ponúkne v Košiciach tohtoročný festival súčasného umenia Biela noc. Od piatka do nedele (8. 10.) sa v rámci neho predstavia domáci umelci, ale aj umelci z Francúzska, Rakúska, Rumunska, Čiech a Holandska.
viac
07.02.2024
NP Slovenský kras má nový vizuál i aplikáciu, ktorá slúži ako sprievodca
Správa Národného parku Slovenský kras realizovala v uplynulom roku projekt zameraný na zlepšenie priaznivého stavu vtákov európskeho významu a rozvoj cestovného ruchu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %