Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.08.2022 08:55

V Trenčíne repasujú kontajnery na použitý textil


Ilustračná snímka


Spoločnosť Ekocharita Slovensko sťahuje z Trenčína kontajnery na textil. Dôvodom je ich údržba a repasovanie. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.


"Spoločnosť má v Trenčíne približne 20 kontajnerov na textil. V týchto dňoch ich spoločnosť sťahuje, aby na nich opravila poškodené časti, nanovo ich natrela a približne o týždeň opäť vrátila na svoje miesto. Obyvateľov preto prosíme o trpezlivosť," skonštatovala hovorkyňa.       

Ako dodala, do nádob na textil patrí oblečenie vhodné na ďalšie použitie. Musí byťčisté a nepoškodené. Okrem oblečenia sú kontajnery určené aj na opasky, kabelky, topánky i bytový textil.       

"Spoločnosť približne pred rokom umiestnila do svojich kontajnerov senzory, ktoré sledujú ich naplnenosť. Cieľom je optimalizovať vývozy a minimalizovať znečisťovanie okolia. Zefektívnenie vývozov prispelo k tomu, že okolo týchto kontajnerov je len málokedy neporiadok. Nádoby aj zber vytriedeného textilu sú pre mesto bezplatné. Takto vyzbieraný textil neputuje na skládku a prispieva k zvýšeniu percenta vytriedenosti odpadov v meste," uzavrela Ságová.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.03.2016
Kontajnerové divadelné centrum v Trenčíne je ohrozené, poslanci skrátili nájom
Pri trenčianskom kine Hviezda malo vzniknúť moderné divadelno-kultúrne centrum. Sídliť malo v modulárnej stavbe z kontajnerov, v ktorej mala byť divadelná sála pre asi 100 divákov.
viac
22.06.2016
Do trenčianskoteplickej doliny sa opäť po roku vracia filmové umenie
V dňoch 23. – 26. júna sa už po 24. krát v Trenčianskych Tepliciach stretne široká odborná i laická verejnosť so záľubou v kinematografii.
viac
19.10.2016
Do kampane za menej odpadu Litter Less sa tento rok zapojí 16 škôl
Praktickým workshopom v pondelok v Trenčíne odštartoval piaty ročník kampane za menej odpadu – Litter Less Centra environmentálnych aktivít (CEA). Jeho cieľom je pod dohľadom profesionálnych žurnalistov naučiť mladých reportérov vytvoriť krátku správu o problematike odpadov a publikovať ju.
viac
03.03.2017
Kam cez víkend v trenčianskom regióne
Príďte stráviť víkendové chvíle v spoločnosti umeleckých kováčov či cestovateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %