Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
28.10.2021 08:10

V tomto roku sa adventné trhy v Trnave uskutočnia


ilustračná snímka,zdroj: Atteliér


Mesto Trnava v predstihu oznámilo obyvateľom mesta, že v tomto roku sa obľúbené a navštevované koncoročné podujatie Advent v Trnave uskutoční.


Podľa hovorkyne radnice Veroniky Majtánovej bude podujatie po vlaňajšej prestávke v súlade s platnými opatreniami, stánky budú fungovať v rámci ambulantného predaja, režimy jednotlivých podujatí budú stanovené podľa COVID semaforu.       

„Hľadali sme spôsob, ako aj v aktuálnej situácii priniesť do mesta tú pravú sviatočnú atmosféru. Našou snahou bolo, aby si Trnavčania mohli užiť advent v meste čo najlepšie a zároveň bezpečne, pretože epidemiologickú situáciu neberieme na ľahkú váhu. Prosíme preto ľudí, aby ani vo sviatočnej nálade nezabúdali na vhodnú prevenciu,“ uviedol viceprimátor Trnavy Tibor Pekarčík.       

Advent v Trnave sa začne v stredu 1. decembra a potrvá do stredy 22. decembra. Trojičné námestie a časť Hlavnej ulice zaplnia stánky s vianočným tovarom vrátane občerstvenia a nápojov. Oproti predošlým rokom bude stánkov zhruba 40, teda o niečo menej, aby bolo možné zabezpečiť potrebné rozostupy.         

Tento rok sa opäť ukáže uliciach historického centra aj Mikuláš. V pondelok 6. decembra spolu so svojím sprievodom na koči pozdraví a obdaruje každého, koho na ceste Trnavou stretne.       

„O mimoriadne zážitky nebudú ochudobnení ani milovníci hudby. V kostole sv. Jakuba sa uskutočnia od 28. novembra do 18. decembra štyri adventné koncerty, vystúpi Katarína Koščová s kapelou a sláčikovým kvartetom, spevácky zbor Technik, orchester Harmónia s trnavskými umelcami a spevácky zbor Voci Allegre. Taktiež deti čakajú na radnici veselé divadelné predstavenia. Rok 2022 privíta mesto tradične - novoročným koncertom. Trnavský komorný orchester vystúpi so sólistami Hanou Friedovou a Danielom Čapkovičom.       

V Trnave sú neoddeliteľnou súčasťou adventu aj Stredoveké adventné trhy. Medzi 17. a 19. decembrom sa na najstaršom trhovisku v meste, Námestí sv. Mikuláša, objavia doboví remeselníci, aby návštevníkom ponúkli svoje ručne zhotovené výrobky, netradičné kulinárske špeciality či horúci stredoveký punč.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2018
Otvorenie mestských vianočných trhov a rozsvietenie vianočného stromčeka už tent
V piatok 23. novembra hlavné mesto otvorí tohtoročné Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí. Súčasťou otváracieho ceremoniálu bude rozsvietenie vianočného stromčeka na Hlavnom námestí o 17:00 h, ktorým je 14-metrový smrek pichľavý.
viac
01.12.2018
Začali sa vianočné trhy, rozsvietili stromček na Trojičnom námestí
Vianočný stromček na Trojičnom námestí v Trnave rozsvietili v piatok o 20. hodine a tým sa oficiálne začali vianočné trhy, ktoré potrvajú do 22. decembra.
viac
28.11.2022
Na Hlavnom i Hviezdoslavovom námestí sa oficiálne začnali vianočné trhy
Rozsvietením vianočného stromčeka sa v piatok podvečer na Hlavnom námestí v Bratislave oficiálne začali tohtoročné vianočné trhy, ktoré sa do hlavného mesta vracajú po dvojročnej pandemickej prestávke.
viac
16.12.2023
Stredoveké adventné trhy prinášajú na Mikulášske námestie kúsok histórie
Na Námestí sv. Mikuláša v Trnave sa od piatka do nedele (17. 12.) konajú Stredoveké adventné trhy. Oproti komerčným, ktoré sa odohrávajú v centre mesta, prinášajú nielen pokojnú atmosféru, ale aj malý návrat do minulosti pre malých i veľkých návštevníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %