Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.04.2021 11:30

V Štúrove pribudlo prvé kovové srdce na zber vrchnákov z PET fliaš


Snímka zdroj: (sturovo.sk).


Mesto Štúrovo dostalo do daru od spoločnosti SKC foundry, s. r. o. kovové srdce na zber vrchnákov z PET fliaš. Kovové srdce slúžiace ako zberné miesto pre plastové vrchnáky osadili v centre mesta v blízkosti okružnej križovatky Nánanskej cesty.


Obyvatelia mesta Štúrovo môžu do srdca vhadzovať vrchnáky z PET fliaš vyrobené z tvrdého plastu. Výťažok zberu venuje mesto na charitatívne účely. Kovové srdce odhalil riaditeľ spoločnosti SKC foundry s. r. o. Milan Karoli a primátor mesta Štúrovo Eugen Szabó.

„Hlavnou motiváciou pre spoločnosť SKC foundry s. r. o. bol charitatívny rozmer projektu a snaha pomôcť dobrej veci. V SKC foundry sme uvažovali, akým spôsobom by sme dokázali pomôcť mestu, a tak sme sa inšpirovali podobnými srdcami, ktoré postupne pribúdajú aj v iných častiach Slovenska. Teší nás, že aj pomocou tohto projektu dokážeme pomôcť a výťažok z predaja vrchnákov poputuje na charitatívne účely. Takéto srdce je jasným dôkazom toho, že aj taká zdanlivo malá vec ako vrchnák z fľaše má svoju hodnotu a dokáže prispieť na dobrú vec,“ zdôraznil Milan Karoli, riaditeľ spoločnosti SKC foundry s.r.o.

„Zber vrchnákov z PET fliaš má v našom meste už svoju tradíciu. Dlhé roky zber vrchnákov zastrešovalo Centrum voľného času v Štúrove, v súčasnosti v tom pokračuje úsek komunálnych služieb Mestského úradu v Štúrove. S radosťou sme prijali iniciatívu spoločnosti SKC foundry na vyhotovenie kovového srdca na zber vrchnákov. Budem veľmi rád, keď sa nám srdiečko podarí naplniť, aby sme tak mohli spoločnými silami pomôcť v čo najväčšej možnej miere rodinám so zdravotne znevýhodneným dieťaťom,“ povedal Eugen Szabó, primátor mesta Štúrovo.

Mesto Štúrovo a SKC foundry s. r. o. poukazujú aj na ekologický rozmer vrchnákov, pretože problém s plastovými odpadmi je všeobecne známy. Vrchnáky z PET fliaš sú vyrábané z kvalitného tvrdého plastu, takže ide o drahšiu surovinu ako bežná plastová fľaša. Výhodné je ich recyklovať nielen z hľadiska ekonomického, ale aj ekologického. Srdce sa nachádza na frekventovanom mieste, takže spĺňa aj edukačný význam potreby triedenia odpadov.

Autor: (sturovo.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2017
Na prešovských uliciach pribudlo 50 nových kontajnerov
Na prešovských uliciach pribudlo 50 kusov kontajnerov na triedený zber plastov. Mesto upozorňuje občanov, že zvýšiť efektívnosť separácie môžu tiež tým, že nenechajú odvážať „vzduch“.
viac
25.03.2020
Rúška na objednávku kraja šijú firmy v regióne, pridali sa divadlá aj školy
Nedostatok ochranných rúšok sa snaží Banskobystrický samosprávny kraj kompenzovať tým, že ich výrobu objednal u firiem v regióne. Látkové rúška dobrovoľne šijú aj v niektorých divadlách a stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK, pomôcť im môžete látkami.
viac
07.04.2020
V Lemešanoch opäť nainštalovali nadrozmernú veľkonočnú kraslicu
Obec Lemešany v okrese Prešov bude aj tohtoročné veľkonočné obdobie zdobiť najväčšia kraslica na Slovensku ozdobená vrchnákmi z PET fliaš. Na námestie ju opätovne nainštalovali počas uplynulého víkendu.
viac
20.09.2021
Ako triedime - pripravujeme k recyklácii - kovy
Kovy možno recyklovať donekonečna. S ohľadom na postupujúce klimatické zmeny pripomíname, že ich výroba z prvotných surovín je spojená s vysokou spotrebou energií, vrátane produkcie skleníkových plynov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %