Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
09.06.2021 04:00

V sobotu sa na Záhorí beží maratón, treba počítať s dopravnými obmedzeniami


Snímka zdroj: (zahorackymaraton.senica.sk).


Po odmlke, keď sa v minulom roku pre pandemické opatrenia Záhorácky maratón neuskutočnil, sa v sobotu (12. 6.) opäť na Záhorí pobeží. V rámci 32. ročníka tohto podujatia treba počítať i s dopravnými obmedzeniami. Informovala o tom hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.


Prihlásiť sa bude možné aj v deň štartu do 9.30 h pred mestskou plavárňou na Továrenskej ulici v Senici. „Zatiaľ bolo registrovaných 235 bežcov, z nich 35 na maratónsku trať. Najmladšia prihlásená pretekárka na polmaratón má 17 rokov a najstarší účastník je 79-ročný. Záhorácky maratón je dlhodobo v Senici najväčším športovým podujatím a po tom, ako sa vlani nemohol uskutočniť, očakávame rekordnú účasť prihlásených, o čom už teraz svedčia štatistiky zapísaných pretekárov,” uviedol člen organizačného tímu Jaroslav Kubíček.

Trať maratónu zostáva nezmenená, maratónci sa otočia v meste Šaštín-Stráže, pri polmaratóncoch je zmena, bežci sa otočia na 10,5 kilometri a pobežia naspäť do Senice. „Je to najmä preto, aby mohli pretekári využívať organizačné zázemie v Senici, ktoré je tam vybudované. Po tejto úprave odpadá presun zo Šaštína do Senice a takisto presun batožín,” doplnil Kubíček.

Záhorácky maratón, ktorý je súčasťou seriálu Grand Prix Záhoria a Moravsko-slovenského bežeckého pohára, organizuje mesto Senica v spolupráci s mestom Šaštín-Stráže a obcou Borský Mikuláš.

V rámci maratónu musia motoristi počítať aj s obmedzením dopravy. „V Senici bude počas konania maratónu úplná uzávera Továrenskej ulice. V úseku Borský Mikuláš – Šaštín-Stráže bude zasa uzavretá komunikácia tretej triedy III/1143,” informovala Moravcová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2021
Príjemný rodinný víkend vo fiľakovskom parku
Samospráva Fiľakova sa po prvýkrát zapojí do celoslovenskej iniciatívy s názvom Víkend otvorených parkov a záhrad. V spolupráci s neziskovou organizáciou Národný Trust pripravuje rodinné podujatie s prednáškami i piknikom.
viac
17.06.2021
Od dnes platia na Stráňanskom moste v Michalovciach obmedzenia
Od štvrtka 17. júna platia na Stráňanskom moste cez rieku Laborec v meste Michalovce obmedzenia dopravy. Mesto nimi reaguje na stavebno-technický stav mostného objektu, informovala vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Iveta Palečková.
viac
18.06.2021
Prekládka mosta v Iliaši si od piatka vyžiada úplnú výluku dopravy
Stavebné práce súvisiace s prekládkou pôvodného mosta ponad rieku Hron, ktorý spája mesto Banská Bystrica a jeho časť Iliaš, sa už začali.
viac
19.07.2021
Cyklomaratónom chcú upozorniť na rastúci počet kolízií s cyklistami
Upozorniť na rastúci počet dopravných nehôd, pri ktorých dochádza k zraneniu cyklistov, chcú organizátori Prešovského cyklomaratónu. V poradí siedmy ročník podujatia sa uskutoční 28. augusta a jeho heslom bude Vodiči, na ceste nie ste sami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %