Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
12.09.2024 03:25

V Snine v lokalite Kostrubaň spustili automat na pitnú vodu


Snímka zdroj: snina.sk


V Snine, v lokalite Kostrubaň, ktorú obýva marginalizovaná rómska komunita, bol uvedený do prevádzky výdajný automat na pitnú vodu.


Ako informuje radnica na svojej webovej stránke, automat bol inštalovaný v rámci projektu Ochráňme sa navzájom, ktorý je financovaný z prostriedkov Úradu vlády SR.         

"Projekt bol realizovaný s cieľom zlepšiť prístup obyvateľov tejto komunity k bezpečnej a čistej pitnej vode, čo je kľúčový krok k zlepšeniu hygienických a zdravotných podmienok v oblasti," uviedla samospráva s tým, že dotácia na tento projekt predstavuje 15.000 eur.         

Výdajný automat bude slúžiť obyvateľom ako stabilný zdroj pitnej vody s cieľom posilniť prístup marginalizovaných rómskych komunít k dodávkam pitnej vody a znížiť záťaž na životné prostredie a predchádzať vzniku situácií ohrozujúcich život a zdravie.         

Obyvatelia bol zaškolení v jeho používaní, prístup k pitnej vode budú mať prostredníctvom špeciálnych kariet. Prevádzkovateľom a správcom automatu budú Verejnoprospešné služby Snina.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2018
Kraj chce Sninskému okresu pomôcť s vodou i kanalizáciou
Rozvoj okresu Snina a prioritne územia Národného parku Poloniny bol v uplynulých dňoch centrom záujmu expertov Svetovej banky.
viac
28.12.2020
Prieskumné vrty v sninskej doline ukázali výdatný zdroj vody
Prvé prieskumné vrty v troch obciach v okrese Snina ukázali, že by tam v krátkej dobe mohol byť vybudovaný vodovod. Skonštatoval to predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský. Podľa jeho slov je v okrese Snina 32 obcí, z toho 28 nemá kanalizáciu a 24 ani vodovod.
viac
21.06.2024
Prvé úspešné výsledky v okrese Snina: potvrdené zdroje pitnej vody
Práce na rozšírení vodovodnej a kanalizačnej siete v okrese Snina priniesli významné výsledky.
viac
09.07.2024
V Snine zriadia nový výdajný automat pitnej vody, využije ho tristo obyvateľov
Mesto Snina získalo dotáciu na realizáciu projektu Ochráňme sa navzájom, z ktorej bude financovaný výdajný automat pitnej vody na Štúrovej ulici. Ako pre TASR uviedla Michaela Šalachová z kancelárie primátora, prístup k pitnej vode z nového odberného zariadenia bude mať približne 300 obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %