Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
11.03.2022 02:25

V Púchove má vzniknúť inovačné a kreatívne centrum strednej školy a univerzity


Snímka zdroj: (tasr).


V Púchove vznikne spoločné inovačné a kreatívne centrum Spojenej školy Púchov a Fakulty priemyselných technológií Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD).


Ako informoval predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška, centrum bude jedným z najväčších projektov v oblasti školstva, ktorý chce TSK zrealizovať v nasledujúcom programovom období. Financovať ho chce z Operačného programu Slovensko, ale aj zo zdrojov dostupných z plánu obnovy.

„V spolupráci s univerzitou pripravujeme spoločný komplexný projekt, tzv. stredoškolsko-vysokoškolský kampus, dôraz v ňom kladieme na využitie moderných technológií a prvkov environmentálneho charakteru. Naším hlavným cieľom je vytvoriť priaznivé prostredie na rozvoj kreatívneho talentu a technologických inovácií,“ doplnil Baška.

Na projekte spoločne participujú okrem Trenčianskeho samosprávneho kraja, Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne, Spojenej školy v Púchove, fakulty priemyselných technológii v Púchove aj mesto Púchov a významné firmy v regióne.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2020
Triediace centrum zálohového systému PET fliaš by dalo prácu asi 150 ľuďom
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) podporuje iniciatívu spracovateľa PET fliaš na vznik triediaceho centra zálohového systému v Banskej Bystrici.
viac
08.02.2021
V Trnave začína vznikať kreatívne centrum
Trnavská župa vyhlásila verejné obstarávanie na stavebné práce s odhadovaným nákladom vyše 4,7 milióna eur bez DPH a trvaním 17 mesiacov.
viac
16.07.2021
Vzniká Národné kompetenčné centrum pre sociálne inovácie
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny ako gestor čerpania financií z Európskeho sociálneho fondu (ESF) spúšťa projekt pre založenie Kompetenčných centier pre sociálne inovácie.
viac
20.01.2023
V Púchove vznikne unikátny stredoškolsko-vysokoškolský kampus
Prepojenie stredoškolského a vysokoškolského vzdelávania v Púchove je hlavným cieľom projektu Edutech Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne a Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %