Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
03.09.2020 08:10

V Prešove budú zisťovať príjmy a životné podmienky v rómskych komunitách


Snímka zdroj: (tasr).


Príjmy a životné podmienky v marginalizovaných rómskych komunitách v Prešove budú od stredy do 10. novembra zisťovať zamestnanci Štatistického úradu (ŠÚ) SR.


Ako informoval hovorca mesta Vladimír Tomek, Prešov bol vybraný ako jedno z viac ako 70 miest a obcí na Slovensku do zisťovania spomenutých údajov.      

Zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach v marginalizovaných rómskych komunitách (EU SILC MRK) realizuje v roku 2020 Štatistický úrad SR v spolupráci s Úradom splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.     

„Vybrané domácnosti v Prešove navštívi zamestnanec ŠÚ SR poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky. Za ochranu dôverných aj osobných údajov zodpovedá ŠÚ SR, ktorého zamestnanci sú viazaní mlčanlivosťou o všetkých štatistických údajoch a osobných údajoch, ktoré sa pri svojej práci dozvedia,” uviedol Tomek.      

Podrobnejšie informácie sa môžu záujemcovia podľa jeho slov dozvedieť na webstránke ŠÚ SR na adrese www.statistics.sk alebo telefonicky na telefónnom čísle 051/7735 321.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.08.2020
Hľadá sa člen do poradného orgánu pre mládež splnomocnenkyne pre rómske komunity
Výzva na nomináciu členov poradného orgánu splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity pre oblasť mládeže.
viac
21.10.2020
Obce môžu požiadať o covid terénnych asistentov v MRK
Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity spustil výzvu na predkladanie žiadostí o terénnych asistentov, ktorí pomôžu s monitorovaním stavu rizika či možností nákazy a vývinu ochorenia COVID-19 priamo v dotknutých MRK.
viac
05.11.2020
ZMOS predstavil zásadné pripomienky k výnosu o rozdeľovaní výnosu dane
Združenie miest a obcí Slovenska adresovalo rezortu školstva zásadné a pre samosprávu principiálne pripomienky k nariadeniu vlády o rozdeľovaní výnosu dane z príjmov územnej samospráve. Podľa združenia sa rezort školstva už 5 rokov prizerá na problémy namiesto toho, aby ich riešil.
viac
09.06.2021
Hľadajú sa odborníci na zlepšenie životného prostredia v mestách a obciach
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR hľadá odborníkov na projekty venované zlepšeniu životného prostredia v mestách a obciach Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %