Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
18.12.2021 01:05

V Oravskom Podzámku zriadili centrum cezhraničnej spolupráce


Snímka zdroj: (tasr)


V Oravskom Podzámku vzniklo centrum cezhraničnej spolupráce. Sídli v doposiaľ málo využívaných podkrovných priestoroch obecného úradu. Ide o výsledok cezhraničného projektu s obcou Branky v okrese Vsetín s názvom Zo zámku na hrad.


 "Centrum cezhraničnej spolupráce sa do budúcnosti stane miestom ďalších stretnutí cezhraničných partnerov. Vďaka finančným prostriedkom Európskej únie ich zariadili kancelárskym nábytkom a výpočtovou technikou," za obec TASR informoval Miroslav Žabenský.

Projekt s rozpočtom vyše 13.000 eur obce realizovali od augusta tohto roka. Cieľom bolo zvýšiť úroveň poskytovaných služieb v oblasti manažovania a propagácie kultúrneho a historického potenciálu oboch obcí i ich okolia. "Obidve obce totiž spája okrem rokmi budovaného partnerstva a niekoľkých už realizovaných projektov najmä spoločné kultúrne a historické dedičstvo," vysvetlil Žabenský s tým, že v rámci projektu zrealizovali dve pracovné stretnutia spoločne vytvoreného tímu.       

Projekt financovali z prostriedkov Európskej únie a zo štátneho rozpočtu SR prostredníctvom programu Interreg V-A 2014 – 2020.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2017
Do spoločných projektov investovali Trenčiansky a Zlínsky kraj milióny eur
Regionálny rozvoj, cezhraničná spolupráca, spoločné cestné prepojenie, kultúra a cestovný ruch sú hlavnými oblasťami spolupráce medzi Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a Zlínskym krajom v Českej republike.
viac
17.09.2020
Výzva pre subjekty zo ŽSK z Programu Interreg V-A PL-SK 2014 – 2020
Žilinský samosprávny kraj v spolupráci so Zväzkom Euroregión „Tatry” vyhlásil výzvu na predkladanie Žiadostí o poskytnutie finančného príspevku pre mikroprojekty v rámci Programu Interreg V-A Poľsko – Slovensko 2014 – 2020. Termín uzávierky je 30. september 2020.
viac
20.08.2021
V Oravskom Podzámku vznikne centrum cezhraničnej spolupráce.
Sídliť bude v doposiaľ málo využívaných podkrovných priestoroch obecného úradu. Pôjde o výsledok cezhraničného projektu s obcou Branky v okrese Vsetín s názvom Zo zámku na hrad. Za obec o tom TASR informoval Miroslav Žabenský.
viac
29.06.2023
V Oravskom Podzámku vybudovali nové centrum sociálnych služieb
V obci Oravský Podzámok vybudovali Centrum sociálnych služieb svätého Jozefa. Vyžiadalo si to investíciu 800 000 eur, slúžiť bude od začiatku budúceho roka. Informoval o tom manažér Miestnej akčnej skupiny (MAS) Orava Ondrej Šeliga.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %