Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
02.05.2018 11:49

V Myjave postavia nové byty z chátrajúceho hotela


V Myjave už 20 rokov chátra budova hotela Šport. Ilustračná snímka.


V meste Myjava má v roku 2019 vyrásť 39 bytových jednotiek. Stavať ich bude súkromník a po dokončení má bytový dom odkúpiť mesto, ktoré v ňom bude prenajímať byty. TASR informoval hovorca mesta Marek Hrin.


V Myjave už 20 rokov chátra budova hotela Šport. Tá bola dlho opustená a nevyužívaná. Mesto sa niekoľko rokov snažilo nájsť využitie objektu a hľadalo investora, ktorý by mal záujem sa do jeho dostavby a rekonštrukcie pustiť. „Napokon sa to podarilo v roku 2017, kedy prišlo k dohode so súkromným investorom, ktorý objekt bývalého Šport hotela od predošlých majiteľov odkúpil a predstavil zámer vybudovať tu byty, ktorých je dnes v Myjave nedostatok. Participácia samosprávy bude spočívať v tom, že mesto pomôže pri dobudovaní potrebnej infraštruktúry objektu v podobe prístupovej komunikácie, chodníkov a kontajnerového stojiska,“ uviedol hovorca mesta.       

Dohoda a zmluva so súkromným investorom je postavená tak, že po dobudovaní objektu ho mesto odkúpi, ak na to získa dotáciu zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Byty budú následne v súlade s platným všeobecne záväzným nariadením slúžiť ako mestské nájomné byty. „Tomuto zámeru zodpovedajú aj výmery bytov, ktoré sú v objekte projektované. Ak by sa stalo, že peniaze zo ŠFRB Myjava nezíska, malo by dôjsť k tomu, že objekt mesto prenajme od investora a bude mu ho splácať. Zámer však zostane rovnaký, aj v tomto prípade pôjde o mestské nájomné byty,“ doplnil Hrin.       

Kúpna cena nehnuteľnosti je stanovená dohodou zmluvných strán v sume 1.897.429,84 eura vrátane DPH, ktorá je konečnou cenou. "Byty by mali byť k dispozícii od mája 2019," doplnil hovorca Myjavy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2017
V hlavnej úlohe verejné obstarávanie
Opäť raz nočná mora zvaná verejné obstarávanie. Nielenže v ňom má Slovensko poriadne rezervy, ale byrokracia okolo neho už vstupuje aj do oblastí, kde by nemusela.
viac
02.07.2018
V Ďurkove stavajú novú nájomnú bytovku, záujem o byty je veľký
Obec Ďurkov (okres Košice-okolie) stavia pre veľký záujem nový nájomný bytový dom. Bytovka blízko hlavnej križovatky na dolnom konci obce bude mať spolu 11 jeden-, dvoj- a trojizbových bytov. Slúžiť má najmä pre mladé rodiny, ale aj seniorov.
viac
06.08.2020
Hlivák: Zákon pre výstavbu nájomných bytov upraví pracovná skupina
Výstavba nájomných bytov nie je podľa Hliváka pre ÚVO novou témou a úrad už niekoľko rokov pracuje na tom, aby samosprávy neporušovali zákon.
viac
14.10.2020
Za reálnu možnosť považujeme prefinancovať až 3000 nájomných bytov ročne
Niektoré pripravované zmeny v zákone o Štátnom fonde rozvoja bývania, ciele podpory nájomného bývania a financovania výstavby a rekonštrukcie zariadení sociálnych služieb, ktoré na rokovaní Komory obcí a Rade ZMOS koncom septembra prezentoval Ing. Juraj Kvetko, PhD., generálny riaditeľ ŠFRB.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %