Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
23.07.2019 03:45

V Mliečanoch dokončili renováciu kultúrneho domu a bezprostredného okolia


Budova kultúrneho domu v Mliečanoch pred rekonštrukciou. Snímka zdroj: dunstreda.sk


V rámci takmer trojmesačnej investičnej výstavby dokončili za 80-tis. eur renováciu kultúrneho domu a bezprostredného okolia v obci Mliečany, ktorá patrí pod mesto Dunajská Streda. Odovzdanie kultúrneho domu bude v auguste.


Ako uviedlo mesto na svojej webstránke, kultúrny dom dostal novú tepelnú izoláciu, obnovili strechu, vo vnútorných priestoroch nainštalovali nové osvetlenie, pribudli nové stoly, stoličky a nová kuchynská linka. Okrem iného renovovali aj hygienické miestnosti a pribudla tiež veľká terasa.       

V kultúrnom dome plánujú rôzne akcie, na jeseň vyrezávanie tekvíc, ale aj adventnú slávnosť či mikulášske predstavenie pre deti, čím sa mu navráti pôvodná funkcia miesta stretnutí miestneho spoločenstva či iných podujatí.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2018
Trnavský župan dáva trestné oznámenie
Trnavský samosprávny kraj, vzhľadom na medializované informácie, preveril situáciu súvisiacu s pôsobením falošného lekára v Dunajskej Strede. Tento človek neprevádzkuje zdravotnícke zariadenie, na ktoré by mu samosprávny kraj, podľa platnej legislatívy, vydal povolenie na prevádzkovanie.
viac
23.01.2019
Samospráva chce riešiť problémy s vykurovaním v obecných budovách
Aj v tomto roku chcú v Kľaku (okres Žarnovica) pokračovať v obnove miestneho kultúrneho domu a budovy obecného úradu. Starosta Ľuboš Haring priblížil, že najväčšie problémy majú v týchto budovách s kúrením. Kým v budove kultúrneho domu žiadne nemajú, na obecnom úrade ho potrebujú vymeniť.
viac
06.12.2019
Hnúšťa chce zrekonštruovať prístavbu kultúrneho domu
Sumu zhruba 195-tis. plánuje investovať mesto Hnúšťa do rekonštrukcie prístavby kultúrneho domu. Z toho 100-tis eur chce samospráva získať z výzvy Miestnej akčnej skupiny Malohont, zvyšok financovať z úveru.
viac
29.07.2022
V Hrabičove obnovili kultúrny dom, je tam aj úrad, múzeum a výrobná prevádzka
V Hrabičove v okrese Žarnovica ukončili rozsiahlu rekonštrukciu kultúrneho domu. Objekt, postavený ešte začiatkom 60. rokov uplynulého storočia, bol už dlhší čas v nevyhovujúcom stave, pričom najväčšie problémy mal so strešnou krytinou, cez ktorú doň zatekalo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %