Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
09.01.2019 04:05

V meste skúšobne rozmiestnili nádoby s technickou soľou


Ilustračná snímka.


Vranovská samospráva v uplynulých dňoch na území mesta skúšobne rozmiestnila šesť uzatvárateľných 200-litrových nádob s technickou soľou, ktoré sú vybavené aj lopatkou na jej naberanie. Osadili ich v kopcovitých častiach mesta, a to na Okulke, Sídlisku 1. mája a na Viniciach.


"Slúžiť majú obyvateľom, ktorí takto môžu operatívne reagovať v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok, ako je napríklad poľadovica. Soľ môžu použiť napríklad na posypanie schodísk, parkovísk alebo chodníkov v blízkosti svojich obydlí," informovala TASR hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková. Mesto na zakúpenie nádob vyčlenilo zo svojho rozpočtu 770 eur. "V prípade, že sa to osvedčí, nádoby s technickou soľou budú v budúcej zimnej sezóne rozmiestnené aj v iných častiach," doplnila.

Ako ďalej uviedla, údržbu a zjazdnosť miestnych komunikácií v zimnom období v meste vykonáva oddelenie verejnoprospešných služieb, ktoré má k dispozícii niekoľko kusov techniky. Vlani k nej pribudli aj nové stroje a vozidlá. "Mesto zakúpilo na úpravu chodníkov malý sypač s nadstavbou a radlicou a malotraktor s rozmetadlom a prednou radlicou, tiež nové ručné náradie a ručné rozmetadlá inertného materiálu. Koncom roka 2018 zakúpilo malotraktor, nadstavbu k sypaču so šípovým pluhom, zhrňovaciu radlicu a rozmetadlo posypovej soli," vymenovala hovorkyňa s tým, že do kúpy novej techniky v minulom roku investovali celkovo 63.000 eur.       

Mesto zakúpilo 70 ton posypovej soli a 100 ton posypového štrku. "V závere minulého týždňa objednalo ďalších 50 ton posypovej soli," poznamenala Fedorňáková. Samospráva má podľa jej ďalších slov vypracovaný systém aj na údržbu peších komunikácií. Postupuje sa z centrálnych častí smerom k okrajovým. "Vo Vranove nad Topľou sú aj chodníky, ktoré nie je možné čistiť pomocou zakúpenej techniky. Tie sú čistené ručne, to zabezpečujeme pomocou vlastných pracovníkov a pomocou uchádzačov o zamestnanie na menších obecných službách alebo na aktivačných prácach," uzavrela.   

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2017
Od polovice novembra budú cesty v Trenčianskom kraji monitorované nepretržite
O bezpečnosť na cestách sa v zimnom období starajú cestári 24 hodín denne. Tento rok so 60 kusmi posypovej techniky a 27 nakladačmi. Správa ciest TSK je pripravená aj na prípadné mimoriadne stavy.
viac
15.12.2018
Mesto Šaľa žiada obyvateľov o pomoc pri zimnej údržbe, rozdá im posypovú soľ
Šalianska radnica bude počas víkendu rozdávať obyvateľom rodinných domov posypovú soľ. Magistrát chce takýmto spôsobom riešiť problémy so zimnou údržbou komunikácií, o ktorú sa podľa novely zákona musia starať mestá a obce.
viac
03.11.2020
Zimnú údržbu ciest v TSK bude zabezpečovať 252 ľudí a 112 kusov techniky
Zimnú údržbu ciest v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) bude v nastávajúcom zimnom období zabezpečovať 60 posýpacích vozidiel, 27 nakladačov, 12 traktorov, osem snehových fréz, päť traktorov s posypom a v prípade mimoriadnej situácie aj 18 kusov zmluvnej techniky.
viac
05.10.2022
Zimnú údržbu ciest v BBSK bude zabezpečovať nová technika za 8,5 milióna eur
Zimnú údržbu ciest v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) bude zabezpečovať nová technika za 8,5 milióna eur. Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) zmodernizovala štvrtinu vozového parku a na zimné obdobie má pripravené i dostatočné množstvo posypovej soli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %