Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
12.06.2024 03:15

V meste sa uskutoční benefičný beh, prinesie i sprievodný program


Ilustračný výrez plagátu


V meste Rimavská Sobota sa v sobotu (15. 6.) uskutoční charitatívna akcia s názvom Vráťme behom nádej. Benefičný beh, ktorého súčasťou bude aj sprievodný program, má pomôcť predčasne narodeným dvojičkám z okolia Rimavskej Soboty. Informovala o tom organizátorka akcie Marcela Vrábeľová.


Myšlienka projektu Vráťme behom nádej vznikla ešte v roku 2017. Prvé dva ročníky sa uskutočnili v rokoch 2018 a 2022 v Rožňave, do oboch sa zapojili desiatky bežcov. "Tento rok beháme pre predčasne narodené dvojičky Tomáška a Oliverka z okolia Rimavskej Soboty, ktorí majú diagnostikovanú detskú mozgovú obrnu. Výťažok poputuje na ich rehabilitácie v špecializovaných centrách," priblížila Vrábeľová.         

Charitatívna akcia sa odštartuje o 9.00 h v areáli Základnej školy M. Daxnera v Rimavskej Sobote. Bežci budú môcť súťažiť v rôznych disciplínach, pripravená je trať na 15,7 kilometra, trať pre hobby bežcov s dĺžkou 4,7 kilometra, detský beh či nordic walking.         

"Štart bude v areáli základnej školy a trasa bude viesť popri rieke Rimava na most, odkiaľ bude pokračovať po ulici L. Svobodu. Na križovatke bežci budú vybiehať na slepú ulicu, z ktorej prejdú na poľnú a lesnú časť trate," uviedla Vrábeľová s tým, že súčasťou podujatia budú aj rôzne sprievodné aktivity pre deti, hudobný program či tombola.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Po ostrej diskusii má okres Rimavská Sobota 952 000 eur na opravy ciest
Ostrá diskusia a nahnevaní krajskí poslanci z okresu Rimavská Sobota sprevádzali pondelňajšie (6. 6.) rokovanie Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v Banskej Bystrici.
viac
04.04.2018
Gemersko-malohontské múzeum otvára začiatkom apríla turistickú sezónu
Štyrmi prebiehajúcimi i novými výstavami otvorí 7. apríla aktuálnu turistickú sezónu Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote, ktoré je vďaka založeniu v roku 1882 piatym najstarším na Slovensku.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
31.08.2023
Na Fiľakovskom hrade opäť ožije história počas XXIII. ročníka hradných hier
Na fiľakovskom hradnom nádvorí bude 2. septembra vládnuť historická atmosféra. XXIII. ročník Fiľakovských hradných hier prinesie každodenný život, autentickú kultúru i tradície obdobia, kedy hrad zastával významnú vojenskú a strategickú funkciu
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %