Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
09.11.2022 11:40

V meste pribudli ďalšie osvetlené priechody pre chodcov


Snímka zdroj: (Mesto Poprad).


Mesto Poprad pokračuje v prevencii nehodovosti na cestách. Existujúce priechody pre chodcov na Železničnej ulici, Ulici J. Wolkera, Alžbetinej a Francisciho sú osvetlené novými osvetľovacími stožiarmi napojenými na existujúci rozvod verejného osvetlenia. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti.


"Stožiare sú umiestnené prevažne v zelenom páse, resp. chodníku. Z existujúcich stožiarov verejného osvetlenia vyúsťujú rozvody vyhotovené káblami uloženými v zemi. Sú vedené v zelených pásoch, respektíve chodníkoch, ktoré napájajú svietidlá na týchto uliciach," vysvetlila vedúca odboru výstavby MsÚ Kristína Horáková.

K existujúcemu osvetlenému priechodu pre chodcov na Ulici Fraňa Kráľa je doplnený systém signalizácie prítomnosti chodca s umiestnením na existujúcich stožiaroch verejného osvetlenia. Celkové náklady predstavujú sumu zhruba 36 000 eur.

"Týmto krokom už máme nasvietené najfrekventovanejšie priechody v našom meste. Na zvyšovaní bezpečnosti chodcov sme začali pracovať už v roku 2004, keď sme ako jedno z prvých miest na Slovensku začali viac ako 200 priechodov natierať červeným reflexným náterom. V lete 2009 nasledovalo nasvietenie prvých ôsmich priechodov, v roku 2020 sme nasvietili 15 frekventovaných priechodov pre chodcov a teraz sme pridali ďalšie," dodal primátor Popradu Anton Danko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Lesníci zo Slovenska a Ukrajiny sa budú venovať zážitkovému sprevádzaniu
Na vzdelávacom programe Lesný sprievodca sa v Poprade a vo Vysokých Tatrách zúčastní oddnes do piatka 7. októbra 20 lesníkov zo Slovenska a Ukrajiny.
viac
24.07.2017
Samosprávu čakajú najzásadnejšie investície tohto roka
Mesto Poprad čakajú v nasledujúcich mesiacoch najzásadnejšie investície tohto roka. Od začiatku roka 2017 zrealizovala samospráva už viacero investičných aktivít.
viac
13.01.2018
Nové zebry na prešovských cestách
V minulom roku pribudlo v Prešove 15 bezpečnejších priechodov pre chodcov so zvýrazneným osvetlením. V meste je takých už celkovo 50.
viac
07.07.2023
Poprad obnoví verejné osvetlenie za viac ako milión eur
Mesto Poprad vo vybraných častiach obnoví a doplní verejné osvetlenie. Na Štefánikovej ulici tiež zrekonštruuje kabeláž cestnej svetelnej signalizácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %