Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.09.2022 11:40

V Galante otvorili nové Turistické informačné centrum v neogotickom kaštieli


Neogotický kaštieľ v Galante.


V Galante otvorili v priestoroch neogotického kaštieľa nové Turistické informačné centrum (TIC), ktoré bude slúžiť návštevníkom celého regiónu.


Prevádzkovateľom turistického centra bude Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Matúšova zem – Mátyusfld. "Organizáciu sme založili minulý rok na jeseň s jedným mestom a štyrmi obcami. V súčasnosti už máme dve mestá a 12 obcí a pripravujeme ďalšie rozšírenie. Cieľom organizácie a nového centra je zabezpečiť ľuďom voľnočasové aktivity. Spolupráca sa ukazuje funkčná nielen so samosprávnym krajom, ale aj samotných obcí medzi sebou," uviedol predseda predstavenstva oblastnej organizácie Zoltán Horváth.

OOCR Matúšova zem – Mátyusfld vznikla z iniciatívy pokryť všetky biele miesta, ktoré boli v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) v oblasti cestovného ruchu. "V krátkom čase sme podporili aj vznik turistického informačného centra. Považujem ho za ďalší stupienok v starostlivosti a informovanosti návštevníkov, vytváraní nových zážitkových programov pre destináciu Matúšova zem, a tým aj pre celý Trnavský kraj. Chceme, aby sa klienti o ponukách dozvedeli a mali záujem pricestovať do tohto krásneho a historicky významného regiónu," doplnil predseda TTSK Jozef Viskupič.

Kultúrno-historickým a obchodným centrom tohto regiónu je Galanta, a preto aj centrum sídli práve v tomto meste. "Najmä počas letnej sezóny navštevuje mesto veľký počet turistov, a tým takéto niečo chýbalo. Pokiaľ ide o obyvateľov mesta, je až zarážajúce, aké malé je povedomie o histórii mesta a aj pre nich bude mať svoje opodstatnenie. Snažíme sa k nám dostať ľudí z Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja na niekoľkodňové výlety, aby ochutnali miestnu gastronómiu u domácich podnikateľov, prehliadli si kaštieľ, splavili Malý Dunaj či navštívili niektorí z našich akvaparkov," informoval primátor mesta Galanta Peter Paška.

Financie na zriadenie TIC poskytol Trnavský samosprávny kraj prostredníctvom Krajskej inovačnej rozvojovej agentúry (KIRA) a mesto Galanta. Súčasťou zámeru bolo aj zrekonštruovanie miestnosti vedľa turistického centra, ktorá bude slúžiť ako kancelária a rokovacia miestnosť OOCR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2019
Mesto pod Urpínom ponúka lepšie možnosti pre turistov i milovníkov cyklistiky
V Turistickom informačnom centra (TIC) je počas letnej turistickej sezóny návštevníkom k dispozícii Inovatívne návštevnícke centrum „Brána do regiónu“, v ktorom je aj požičovňa odpružených horských elektrobicyklov.
viac
10.07.2020
Na kúpalisku otvorili informačné centrum s regionálnym pultom
Termálne kúpalisko v Dolnej Strehovej rozšírilo v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Turistický Novohrad a Podpoľanie svoje služby o novovybudované informačné centrum. Jeho cieľom je motivovať návštevníkov akvaparku k spoznávaniu ďalších kútov Novohradu.
viac
01.05.2021
Od mája je Fiľakovský hrad opäť otvorený
Fiľakovský hrad od 1. mája opäť očakáva svojich návštevníkov! Od tohto mesiaca je otvorené aj Mestské vlastivedné múzeum a Novohradské turisticko-informačné centrum, ktoré tak isto patria pod správu Hradného múzea.
viac
20.09.2021
Michalovce v obnovenej budove Zlatý býk otvoria galériu a infocentrum
Budova národnej kultúrnej pamiatky (NKP) Zlatý býk v Michalovciach prešla komplexnou rekonštrukciou a premenila sa na novú mestskú galériu a turistické informačné centrum. Slávnostné otvorenie sa uskutoční v piatok 24. septembra, informovala radnica mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %