Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
18.07.2024 04:15

V centre mesta štartuje 69. ročník Spišského trhu


Ilustračný výrez plagátu


Centrum Spišskej Novej Vsi po roku opäť ožije pravou jarmočnou atmosférou, vo štvrtok tam začína 69. ročník Spišského trhu.


Edita Gondová z tamojšieho mestského úradu, zodpovedná za styk s médiami, informovala, že okrem predajných stánkov je pripravený aj bohatý kultúrny program.         

Slávnostné otvorenie sa uskutoční v piatok (19. 7.) o 18.00 h na pódiu pri hlavnej križovatke, po ňom bude nasledovať sprievod mestom. "Hlavné večerné vystúpenie o 21.00 h bude patriť populárnej skupine Kandráčovci. V sobotu (20. 7.) o 18.30 h vystúpi spevák Lukáš Adamec so svojou kapelou a po ňom skupina Hex," priblížila Gondová.         

K pravej jarmočnej atmosfére prispeje vystúpenie folklórnych skupín z regiónu, v programe zaznejú aj ľudové piesne, v prípade skupiny Elizabeth aj s modernejšími prvkami rocku. Chýbať nebude ani Banícky spevokol Šachtár, s country hudbou sa predstaví seniorská skupina Montana a rómske ľudové tance priblíži Terne Čhaja. Vystúpi tiež miestna kapela Spišský výber či zoskupenie Piaty element. "Na svoje si prídu aj milovníci slovenských a českých rockových skladieb v podaní kapely Hitmánia. Pre najmenších sú pripravené doobedňajšie rozprávky a program spestrí vystúpenie spišskonovoveskej skupiny historického šermu Jago," dodala Gondová.         

V centre bude až do nedele (21. 7.) približne 100 stánkov s rôznym tovarom i občerstvením a okolo 50 technicko-zábavných atrakcií. Na Spišský trh tento rok zavítajú i delegácie spišskonovoveských partnerských miest v Nemecku, Maďarsku, Českej republike i USA. "V nadväznosti na spoluprácu medzi naším mestom a mestskou časťou Pekingu a Šanghaja pozvanie prijal aj zástupca týchto partnerských miest," upozornila Gondová.         

V súvislosti s konaním Spišského trhu upozorňuje samospráva aj na úplné krátkodobé uzávery cestných komunikácií, konkrétne na Letnej a Zimnej ulici, Štefánikovom a Radničnom námestí a tiež častí ulíc Ing. O. Kožucha, Elektrárenskej a Školskej. Účastníci cestnej premávky sa budú riadiť aktuálnym dopravným značením. Presný popis obchádzok sa nachádza aj na stránke mesta či na sociálnych sieťach.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2018
V meste pribudne most cez Hornád a trasy pre cyklistov i chodcov
Nový projekt dopravnej mobility v Spišskej Novej Vsi by mal vyriešiť vzťahy motorovej a nemotorovej dopravy. Cieľom je vybudovať moderné cyklistické, pešie a imobilné komunikácie popri rieke Hornád a smerom do historického centra mesta.
viac
16.02.2022
Ministerstvo vnútra má v Spišskej Novej Vsi otvoriť klientske centrum
V budove na Markušovskej ulici v meste Spišská Nová Ves, ktorú mal v správe Štátny geologický ústav Dionýza Štúra, vznikne v poradí 65. klientske centrum ministerstva vnútra (MV).
viac
14.07.2022
Po dvoch rokoch sa centrum mesta opäť zmení na veľké trhovisko
Po dvoch rokoch sa vo štvrtok v Spišskej Novej Vsi začína 67. ročník tradičného Spišského trhu. Pri tejto príležitosti pripravili pre občanov mesta i návštevníkov kultúrny program.
viac
09.12.2022
Do mesta sa po dvoch rokoch opäť vráti tradičný vianočný trh
Po dvoch rokoch pandemickej prestávky bude od piatka do nedele (9. - 11. 12.) v centre Spišskej Novej Vsi opäť tradičný vianočný trh.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %