Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
22.07.2019 01:05

V Bratislave sa predstavil metlobal, šport inšpirovaný hrou z Harryho Pottera


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavské noviny


V hlavnom meste sa počas víkendu uskutočnil druhý ročník metlobalového turnaja s názvom Broomtislava. Metlobal, plne kontaktný loptový kolektívny šport, inšpirovaný hrou z príbehov Harryho Pottera, sa v Bratislave predstavil na medzinárodnej úrovni.


Súťažilo na ňom osem tímov z rôznych európskych krajín. TASR o tom informovali organizátori podujatia z bratislavského metlobalového tímu Pressburg Phantoms.       

Víťazom turnaja sa stal holandský tím Western Invaders. Slovenský tím Pressburg Phantoms skončil na šiestom mieste. Organizátori turnaja chceli aj takýmto spôsobom spopularizovať metlobal. "Diváci mohli naživo vidieť metlobalové zápasy a dozvedieť sa viac o tomto netradičnom športe. Predstavili sme im náš tím Pressburg Phantoms a priblížili tak metlobal slovenskej verejnosti," povedal jeden z organizátorov Martin Mornár.       

Na turnaji sa okrem Slovákov stretli športovci z Česka, Belgicka, Rakúska, Holandska, Poľska a Veľkej Británie. Ide o jediný metlobalový turnaj organizovaný na Slovensku, zúčastnilo sa ho viac ako 150 hráčov. Tím Pressburg Phantoms pôsobí v Bratislave od roku 2015 a pravidelne sa zúčastňuje turnajov na medzinárodnej scéne.       

Metlobal alebo quidditch, ktorý vznikol pred 12 rokmi v USA, je jediný zmiešaný kontaktný šport na svete. V sedemčlennom tíme hrajú spolu muži aj ženy, pričom na ihrisku môže mať tím maximálne štyroch hráčov rovnakého pohlavia.       

Cieľom hry je skórovať góly cez obruče umiestnené na súperovej polovici ihriska. "Hráč môže hrať iba s loptou určenou jeho pozícii a musí mať metlu. Vyhráva ten tím, ktorý má po skončení hry najvyššie skóre," objasnil Mornár s tým, že zápas môže ukončiť chytenie tzv. snitchu – zlatej strely, pripnutej na šortky nestranného nosiča.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.04.2018
Zmeníme sa my či príroda?
45. ročník festivalu EKOTOPFILM - ENVIROFILM poukazuje na spoločenské zmeny. Medzinárodný festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm 2018 pozýva na svoj jubilejný 45. ročník do Bratislavy a Banskej Bystrice.
viac
20.05.2022
Deň biodiverzity v zoo prinesie komentované kŕmenie i prednášky
Komentované kŕmenia zvierat, prednášky či hudobné vystúpenie s africkými bubnami, aj to so sebou prinesie v nedeľu (22. 5.) návštevníkom zoologická záhrada (zoo) v Bratislave pri príležitosti Medzinárodného dňa biodiverzity. Jeho posolstvom je vytvoriť spoločnú budúcnosť pre všetko živé.
viac
30.07.2022
Šachový sviatok v Prešove je opäť na obzore
V termíne od 4. augusta do 8. augusta 2022 sa na ZŠ Šmeralova uskutoční už 15. ročník Medzinárodného šachového turnaja PREŠOV OPEN 2022, ktorý je zároveň aj neoficiálnym Krajským majstrovstvom v šachu jednotlivcov.
viac
20.11.2023
V Bratislave bude medzinárodný festival bezdomoveckých divadiel ERROR 2023
V Bratislave sa uskutoční 17. ročník medzinárodného festivalu bezdomoveckých divadiel ERROR 2023. Svoje brány otvorí 24. - 25. novembra v Pistoriho paláci na Štefánikovej ulici. Verejnosti sa počas dvoch dní predstavia divadlá z krajín V4 a Talianska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %