Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
03.02.2021 10:30

Už aj v Púchove majú svoj BalíkoBOX


Nový BalíkoBOX v Púchove.


Už aj obyvatelia Púchova si môžu pohodlne, kedykoľvek a bez čakania vyzdvihnúť balíkové zásielky cez BalíkoBOX. V pondelok (1. 2.) ho oficiálne uviedli do prevádzky, svoje miesto má pri hypermarkete Tesco na Okružnej ulici.


Zákazníci môžu cez BalíkoBOXy tiež uhradiť poštové poukazy, ePoukazy, SIPO či faktúry s PAY by square kódom.

V Trenčianskom kraji je zatiaľ 11 BalíkoBOXov, konkrétne v Trenčíne, Novom Meste nad Váhom, Dubnici nad Váhom, Považskej Bystrici, Púchove, tiež v Bánovciach nad Bebravou, Partizánskom, Prievidzi a v Handlovej. Zoznam terminálov a ďalšie podrobnosti sú uvedené na webovej stránke www.posta.sk/balikobox ako aj v mobilnej aplikácii Slovenskej pošty, kde sa v priečinku „Pošty“ cez filter „iba BalíkoBOXy“ zobrazí užívateľovi presný zoznam všetkých terminálov.

Slovenská pošta má aktuálne s počtom 132 terminálov najrozsiahlejšiu sieť BalíkoBOXov na Slovensku. Klienti využívajú BalíkoBOXy najmä pri nákupoch cez internet. Zákazník si objedná tovar a ako miesto doručenia si vyberie BalíkoBOX, ktorý mu svojou lokalizáciou vyhovuje najviac. Na stránkach e-shopoch sú BalíkoBOXy uvedené ako možnosť doručenia „balík na poštu“. BalíkoBOXy sú k dispozícii nepretržite „24/7/365“ a zákazníci môžu cez ne okrem vyzdvihovania a podaja balíkov v predplatených obaloch realizovať už aj platobné transakcie, teda rýchlo a jednoducho uhradia poštové poukazy, ePoukazy, SIPO či faktúry s PAY by Square kódom. BalíkoBoxy akceptujú úhrady platobnými kartami všetkých komerčných bánk.

Ak si klient zvolí BalíkoBOX na doručenie zásielky, dostane na svoje mobilné číslo SMS s informáciami hneď po tom, ako poštový doručovateľ vloží balík do schránky. V SMS sa dozvie, v ktorom BalíkoBOXe sa zásielka nachádza, aké sú lehoty na vyzdvihnutie a kód na otvorenie schránky. Ak má klient stiahnutú mobilnú aplikáciu Slovenskej pošty, dostane informáciu o zásielke aj tam. V prípade balíka na dobierku dostane klient aj informáciu o sume, ktorú je potrebné zaplatiť platobnou kartou. Zákazník má na vyzdvihnutie balíka tri kalendárne dni. Ak si adresát nevyberie svoj balík, putuje na pobočku pošty. Aj o tom dostane adresát SMS informáciu. Balík potom počká na pošte ďalších 18 dní. Rovnako sa adresát môže rozhodnúť v priebehu doručovania balíka, že mu bude lepšie vyhovovať BalíkoBOX ako pobočka pošty alebo poštový kuriér a môže si ju ľahko presmerovať. Vyzdvihnutie alebo podanie zásielky je tak jednoduchšie, rýchlejšie a maximálne efektívne.

Autor: (Iveta DORČÁKOVÁ, hovorkyňa Slovenskej pošty)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.07.2020
Slovenská pošta doručí expres zásielky aj vo večerných hodinách
Zdržíte sa v práci a nestíhate si prevziať zásielku od kuriéra? Nechajte si ju doručiť vo večerných hodinách.
viac
26.10.2020
Slovenská pošta vydala spolu s Maltou dve známky s vinohradníckou tematikou
Slovenská pošta vydala v sobotu (24. 10.) spolu s Maltou dve poštové známky venované vinohradníctvu s názvom Vinohradníctvo na Slovensku a Vinohradníctvo na Malte.
viac
19.12.2023
Poslanci schválili nový cenník pre klientov Domova pri kaštieli
Klienti Domova pri kaštieli v Žiari nad Hronom zaplatia za sociálne služby viac. Sociálne služby poskytované a zabezpečované mestom Žiar nad Hronom upravuje nový cenník tohto zariadenia.
viac
24.04.2024
Slovenská pošta navýšila počet BalíkoBOXov na 230
Slovenská pošta výrazne rozšírila sieť BalíkoBOXov, ktorých počet sa zvýšil o 75. Aktuálne si klienti pošty môžu okrem pobočiek a PoštaPOINTOV prevziať balíkové zásielky na 230 miestach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %