Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
13.08.2024 12:10

Úradníci skrášlili mestské námestie v Prešove


Ilustračný obrázok (PSK)


Mestské priestranstvo pred Úradom Prešovského samosprávneho kraja je o čosi krajšie a čistejšie. Postarali sa o to samotní zamestnanci župy, ktorí pri zatraktívnení parku spojili sily so Správou a údržbou PSK, ako aj s mestom Prešov, ktorému areál patrí.


Iniciatívou tak prešovská župa podporila dobrovoľníctvo a „zelené“ aktivity, ktoré sú súčasťou firemnej kultúry úradu.

Približne stovka dobrovoľníkov z prešovskej krajskej samosprávy, župnej SOŠ lesníckej v Prešove, Správy a údržby ciest PSK a mesta Prešov sa pustili do vyčistenia mestského Námestia mieru nachádzajúceho sa pri križovatke pretínajúcej Hlavnú, Dukliansku a Sabinovskú ulicu. Zatraktívnili okolie parkoviska za župným úradom aj priestranstvo pri Pamätníku Slovenskej republiky rád.  

PSK svoj dobrovoľnícky ekologický deň v spolupráci s partnermi uskutočnil 8. augusta. Časť prác však zrealizoval už deň vopred a týkali sa najmä orezu prestarnutých veľkých drevín pri parkovacích plochách.

Dobrovoľníci svoju pozornosť sústredili najmä na čistenie chodníkov od náletových drevín, na orez či strihanie kríkov, ďalej na čistenie a náter kovových zábran a lavičiek osadených na námestí. Skrášlením prešiel i samotný vstup do Úradu PSK, kde sa okolo schodiska vysadili nové trvalé rastliny.

Zámerom župy bolo poukázať na dôležitosť starať sa o verejné priestranstvá, ktoré reprezentujú mestá a obce.

Autor: (ts-PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2016
Starostov a primátorov v šarišskom regióne „tlačí“ najmä legislatíva
V obci Fintice sa stretli na svojom sneme členovia Regionálneho združenia miest a obcí RZMO Prešov – Šariš (RZMO Prešov – Šariš). Združenie miest a obcí na sneme zastupoval jeho výkonný podpredseda ZMOS Jozef Turčány. Hosťami snemu boli poslanci Národnej rady SR Martin Fecko a Jozef Lukáč.
viac
07.12.2018
Pred úradom PSK rozsvietili vianočný stromček
Dominantou Námestia mieru v Prešove je od 6. decembra vyzdobený vianočný stromček. Postaral sa o to úrad Prešovského samosprávneho kraja, ktorý chce aj týmto spôsobom prispieť k sviatočnému adventnému času a najkrajším sviatkom v roku.
viac
14.01.2020
Mesto obnovilo historické oplotenie na Františkánskom námestí
Mesto Prešov obnovilo historické oplotenie pred tamojším rímskokatolíckym Kostolom sv. Jozefa. Podľa tlačovej referentky Mestského úradu v Prešove Lenky Šitárovej bolo dlhodobo v zlom stave a vyžadovalo si rekonštrukciu. Po rokoch opäť skrášľuje Františkánske námestie.
viac
29.12.2021
V centre Prešova vzniklo nové námestie
Mesto Prešov prepojilo ulice Biskupa Gojdiča a Jarkovú novým námestíčkom. Zrekonštruovaná komunikácia bude slúžiť predovšetkým chodcom a cyklistom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %