Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.07.2020 02:35

TTSK zrekonštruuje priestory SOŠ v Senici za takmer 85 000 eur


SOŠ v Senici.


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) získal z eurofondov prostriedky na výstavbu modernej odbornej učebne na Strednej odbornej škole (SOŠ) podnikania v remeslách a službách Senica. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.


Za získané financie budú rozšírené priestory na praktickú výučbu skupiny odborov cukrár - kuchár, čo prispeje k skvalitneniu a zatraktívneniu tohto typu štúdia. Celkové náklady na výstavbu novej odbornej učebne predstavujú sumu 84 564,98 eur a jej predpokladané uvedenie do prevádzky je v máji budúceho roku.

V máji tohto roku kraj získal z eurofondov 4,2 milióna eur na mimoškolskú činnosť žiakov, doplnkové vzdelávanie učiteľov vrátane ich finančnej podpory a na modernizáciu počítačových učební 14 škôl. Finančné prostriedky na realizáciu týchto projektov získala samospráva z Európskych štrukturálnych a investičných fondov (EŠIF).

V aktuálnom programovom období sú tieto prostriedky čerpané regionálnymi samosprávami, predovšetkým cez Integrovaný regionálny operačný program (IROP). Určené sú na zaistenie bezpečnej a ekologickej dopravy v regiónoch, zlepšenie kvality života obyvateľov s dôrazom na životné prostredie, či na uľahčenie prístupu k efektívnejším a kvalitnejším verejným službám.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2020
Mesto Levice začalo s budovaním cyklocesty na Pereckej ulici
Na Pereckej ulici v Leviciach sa už začala výstavba cyklistickej trasy, ktorá po dokončení spojí priemyselný park s nákupnými centrami na druhom konci mesta. Ako informoval magistrát, prvý úsek cyklotrasy je vedený po pozemkoch vo vlastníctve mesta.
viac
05.05.2020
Žilina začína budovať cyklotrasu zo sídliska Solinky do centra
Mesto Žilina začína budovať prvý úsek cyklotrasy H2, ktorá spojí sídlisko Solinky s centrom mesta. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka povedie prvý úsek celým sídliskom Solinky a bude sa končiť na Bulvári.
viac
11.06.2020
Nová fakulta zdravotníckych vied bude sídliť v Piešťanoch
Trnavská župa poskytla Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave (UCM) priestory v bývalej budove Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Piešťanoch.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %